BİNGÖL'ün Karlıova İlçesi'ne bağlı Kargapazarı Köyü yakınında, yapımı süren Varto- Karlıova karayolu çalışmaları sırasında çıkan toza tepki gösteren köylüler, eylem yaparak 2 saat yolu trafiğe kapattı.
Karlıova'ya 10 kilometre uzaklıkta bulunan Kargapazarı Köyü yakınlarında yapımı devam eden Karlıova ile Muş'un Varto İlçesi arasındaki karayolu yapım çalışmaları sırasında çıkan toz nedeniyle köylüler yol kapatma eyleminde bulundu. Yaklaşık 2 saat boyunca yolu trafiğe kapatan köylüler, "Köyümüzdeki bu yol tam iki yıldır stabilizedir. Burası bir ana yol ve bu yoldan geçen araçların çıkardığı tozları yuta yuta hepimiz hastalandık. Çamaşırlarımızı dışarıya asamaz duruma geldik. Suyumuz hep çamurlu geliyor, evlerimizin içi hepsi toz almış. Yetkililere onlarca defa hem dilekçe, hem de sözlü olarak başvurduk ama hiçbirimizin girişimleri kayda alınmadı" dedi.
Köylülerin kapattığı yolun her iki tarafında uzun araç kuyrukları oluştu. Yaklaşık 2 saat süren eylem sonrası köylüler olaysız bir şekilde dağıldıktan sonra karayolu trafiğe açıldı.

FOTOĞRAFLI