HAKKARİ- Çukurca Karayolu üzerinde bulunan Çimenli Köyü'nde ulaşımı sağlayan asma tahta köprü yıkılınca, köylüler yeni bir köprü yapmak için çalışmalara başladı. Köylüler, tarım yaptıkları arazilerine ulaşım sağlamak için köprüyü yaptıklarını söyledi.
Hakkari- Çukurca Karayolu'nun 25'inci kilometresinde bulunan Çimenli Köyü'nün Seyitler Mahallesi sakinlerinin Zap Suyu üzerinde ulaşımlarını sağlayan seyyar asma köprü, geçen hafta suların yükselmesi nedeniyle yıkıldı. Köylüler, tarım arazilerine ulaşmak için kullandıkları köprünün yıkılması üzerine yeni bir köprü yapmak için çalışmalara başladı. uzunluğu yaklaşık 45 metre olan Zap Deresi üzerine tahta ve ağaç direklerle derme çatma köprü yapmaya çalışan köylüler zaman zaman büyük tehlikeler attalttıklarını belirterek yetkilililerden yardımk istedi. 
Çimenli Köyü Seyitler Mahallesi sakinlerinden Ali Kurt, daha önce valilik tarafından Zap Suyu üzerinde bir asma köprünün yapıldığını, ancak suyun yükselmesiyle birlikte bu köprünün yıkıldığını anlattı. Kurt, "Suyun karşı tarafından tarım arazilerimiz bulunuyor. Zap Suyu’nun debisinin düşmesiyle birlikte 45 metre uzunluğunda tahtalardan köprü yapıyoruz. Zap Suyu her yıl onlarca can almasına rağmen bu tehlikeyi göze almak zorundayız. Çünkü geçimimizi sağladığımız tarım arazilerimiz suyun karşı tarafında bulunuyor. Yetkililerden tek isteğimiz Zap Suyu üzerinde yeni bir asma köprü yapmalarıdır" dedi.

BD(FE/SS) (FOTOĞRAFLI)