YALOVA'ya bağlı Kurtköy’de, Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 'zati ihtiyaç' olarak köylülere verilen odunlarda kaçak kesim yapıldığı iddiası nedeniyle köyde evleri bulunan 99 hanenin reisi, Yalova 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi’nde sanık olarak hakim karşısına çıktı.
Yalova Orman İşletme Müdürlüğü Orman Muhafaza Memurları, Yalova'ya 13 kilometre uzaklıktaki 104 haneli Kurtköy'da, zati ihtiyaç olarak köylülere verilen odunlarda, 447  meşe, 418 kayın ve 83 kestane olmak üzere 948 ağacın, izinsiz ve damgasız olarak kesildiğini tespit etti. Yalova Orman İşletme Müdürlüğü bu durumu yargıya taşıyıp, Kurtköy Muhtarlığı’na dava açtı. Davada Köy Muhtarı Abdurkadir Dursunbek ve azası Ahmet Sefer Özkan’ın yargılanması devam ederken, Yalova 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi, ormanda belirlenen yerlerde ağaçların kesimini yapan köylüler hakkında da suç duyurusunda bulunuldu. Orman Kanunu’na Muhalefet suçundan köyde ikamet eden 99 hanenin resi, sanık olarak mahkemeye çağırıldı, ifadeleri alındı.
Yalova 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen davada sanıkların büyük bölümü hazır bulundu. Sanıkları dinleyen Hakim Ali Naki Ceylan, benzer olayın daha önce de Çınarcık ilçesine bağlı Teşvikiye Beldesi'nde gerçekleştiğini, verdikleri beraat kararının üst mahkemece, sadece kesimi yapan muhtarlığın yetkililerinin değil, kesime katılan herkesin sanık olarak yargılanması gerekcesiyle kararı bozduğunu söyledi.
Duruşmaya katılan sanıkların ifadelerine başvuruldu. Sanıklar ifadelerinde kesilmesi için damgalanan ağaçların dışında kesim yapmadıklarını belirtip, beraatlerini istedi.
Dava eksik evrakların beklenmesi için ertelenirken, duruşma sonrası gazetecilere açıklama yapan Köy Muhtarı Abdurkadir Dursunbek, "Köylünün burada hiçbir suçu yok. Herkes nakliyesini almış götürmüş. Bunda yapılacak pek fazla da bir şey yok" dedi.