Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, () - UŞAK Bilim ve Sanat Merkezi'nde (Bilsem) öğrenim gören 38 öğrenci, hazırladıkları 'En İyi İyilik' projesi kapsamında Banaz İlçesi'ne bağlı Ovacık Köyü İlkokulu anasınıfında içinde oyuncakların da bulunduğu kütüphane açtı.
Ovacık Köyü İlokulu Anasınıfı Oyuncak Kütüphanesi'nin açılışına Banaz Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Uşak Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlhan Akyay, Bilsem Müdürü Şakir Özdemir, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı. Oyuncak Kütüphanesi ile çocuklukta söylenen 'Orada Bir Köy Var Uzakta' şarkısının gerçekleştiğini ifade eden Bilsem Müdürü Şakir Özdemir, "Bilsem'de öğrenim gören 38 öğrencimiz 'En İyi İyilik' ismini verdiği proje kapsamında kendi oyuncaklarını, arkadaşlarının oyuncaklarını ve velilerinin almış olduğu oyuncakları toplayarak Ovacık Köyü İlkokulu Anasınıfı'na Oyuncak Kütüphanesi kurdu. Oyuncak kütüphanesinde 700 oyuncak ve 700 kitap bulunuyor" dedi.
Banaz Kaymakamı Muzaffer Şahiner ise şehir ve ilçe merkezlerine uzak olan köylerde yaşayan insanların gönüllerin her zaman gelen misafirlere açık olduğunu ifade ederek Oyuncak Kütüphanesi'nin kuruluşunda emeği geçenlere teşekkür etti. Oyuncak Kütüphanesi'nin açılış kurdelesi Kaymakam Şahiner ve protokol üyeleri tarafından kesildi. Oyuncak Kütüphanesi'nde bulunan oyuncak ve kitapları gören ilkokulu ve anasınıfı öğrencileri sevince boğuldu.

YK(AÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)