BİNGÖL'ün Karlıova İlçesi'ne bağlı Kargapazarı Köyü'ndeki 400 öğrencinin eğitim gördüğü Kargapazarı İlk ve Ortaokulu ile caminin suları dondu. Yaklaşık bir haftadan beri okuldaki kaloriferler, köylülerin taşıdığı sularla çalıştırılırken öğrenciler tuvalet ihtiyaçları için ders aralarında evlerine giderek gideriyor.
Karlıova'ya 5 kilometre uzaklıkta bulunan Kargapazarı Köyü'nde, son günlerde başlayan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle okulun ve köy camiinin içme suyu şebekesi dondu. Bir haftadan beri devam eden donmanın çözülmesi için çaba gösteren köylüler, başarısız olunca yetkililerden yardım istedi.
Öğrenci velisi Orhan Avcı, çocuklarının ısınması amacıyla okula taşıdıkları su ile kaloriferlerin çalıştırıldığını söyledi. Avcı, "Yaklaşık bir haftadan beri okulun ve köy camisinin içme suyu şebekesi dondu. Donmayı çözmek için büyük çaba harcadık ama başarılı olamadık. Okuldaki kaloriferlerin çalışması için evlerimizden okula su taşıyoruz. Köy camimizin de şebekesi donmuş. Camide abdest alacak su yok. Evlerimizde abdest alıp öyle camiye gidiyoruz. Ders sırasında, çocuklarımız tuvalet ihtiyaçlarını gidermek için evlere gitmek zorunda kalıyor. Yetkililerden bize yardım etmelerini istiyoruz. Soğuklarla birlikte grip salgını da başladı köyde. Susuzluk yüzünden çocukların da bu enfeksiyona yakalanmasından endişe ediyoruz. Lütfen bize ve çocuklarımıza yardım edin" dedi.