WINGSFOR LIFE WORLD RUN’UN GALİBİ MURAT KAYA

Omirilik felçlileri yararına 32 ülkenin 34 kentinde aynı anda düzenlenen 'Wingsfor Life World Run' (Yaşam için kanatlar dünya koşusu) adlı koşunun Antalya'nın Alanya İlçesi'nde yapılan Türkiye ayağını erkeklerde Murat Kaya, kadınlarda Svetlana Shepeleva kazandı. 42 ülkeden 2 bin 313 kişinin katıldığı yarışta yakalama aracının 55,93'üncü kilometrede geçtiği en son erkek sporcu olan Murat Kaya ve 48,29'uncu kilometrede en son geçilen kadın sporcu Rusya'dan Svetlana Shepeleva Türkiye birincisi oldu. Uluslararası sıralamada Murat Kaya erkeklerde 15'inci, Svetlana Shepeleva kadınlarda 3'üncü sırada yer aldı.

DÜNYA BİRİNCİSİ AVUSTURYA VE NORVEÇ’TEN

Omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara kaynak sağlamak ve hastalıkla ilgili bilinci artırmak için düzenlenen yarışın dünya birincisi ise erkeklerde Avusturya'dan 78,58 kilometreyle Lemawork Ketama, kadınlarda 54,79 kilometreyle Norveç'ten Elise Selvikvak oldu.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜL ALDI

Yarışın Türkiye ayağında dereceye giren sporcular için start noktası olan Rıhtım Meydanı’nda ödül töreni düzenlendi. Sporculara ödüllerini Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintımar, Puma Pazarlama Müdürü Gökçe Özer ve Volvo Pazarlama Direktörü Ebru Ekşi Akınoğlu verdi. Alanya Belediyesi Destek Hizmetleri ve Spor Müdürü Saim Kanlı ise sporculara Red Bull firmasının ödüllerini taktim etti. Ödül alan sporculara Alanya muzu da ikram edildi.

Alanya Belediye Başkanı MHP’li Adem Murat Yücel ödül töreninde yaptığı konuşmada gönüllülük esasına dayalı düzenlenen bu organizasyona destek veren herkese teşekkür etti.

TE(YK/SSA) (FOTOĞRAFLI)