Yaprak KOÇER/SAMSUN, () - SAMSUN Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Yaşar Doğu Yetiştirme Yurdu’nda kalan gençlerin oluşturduğu badminton takımı katıldıkları turnuvada elde ettikleri başarı ile dikkat çekti. Takım halinde üçüncü olan ekip, bireyselde de bir birincilik bir de üçüncülük elde etti. Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Tekin Balcı, "Amacımız; devletini, milletini seven faydalı bireyler yetiştirmek, onları sokağın olumsuzluklarından korumak" dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Badminton Federasyonu işbirliğiyle bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Türkiye Badminton Şampiyonası’na katılan Samsun Yaşar Doğu Yetiştirme Yurdu erkek badminton takımı elde ettiği başarılar ile takdir topladı. 38 ildeki yetiştirme yurtları ve çocuk yuvalarında kalan 312 sporcunun katıldığı şampiyonada Samsun Yaşar Doğu Yetiştirme Yurdu erkek badminton takımı hem takım hem de bireysel kategorilerde derece elde etti. Geçtiğimiz 12 Haziran’da Sakarya’da yapılan şampiyonada 7 sporcudan oluşan ekip takım kategorisinde Türkiye üçüncüsü oldu. Birinciliği Sakarya Çocuk Yuvası ikinciliği de Ankara Sevgi Evleri Çocuk Yuvası'nın elde ettiği şampiyonada Samsun Yaşar Doğu Yetiştirme Yurdu sporcuları bireyselde de önemli başarılara imza attı.
Özcan Çakır tek erkeklerde Türkiye birincisi, Akın Bilgin’de Türkiye üçüncüsü oldu. İki sporcu çiftler kategorisinde de Türkiye üçüncülüğü kazandı. Yaşar Doğu Yetiştirme Yurdu’nda görevli beden eğitimi öğretmeni Yüksel Ekinci’nin antrenörlüğünü yaptığı badminton takımının sporcuları kazandıkları başarı ile mutluluk yaşadı. Takımın sporcularından 16 yaşındaki Özcan Çakır, 17 yaşındaki Akın Bilgin, 17 yaşındaki Baran Salkılıç, 18 yaşındaki Ferhat Ulusoy, 19 yaşındaki Orhan Edis, 18 yaşındaki Oğulcan Kurum’un ortak hayali ise badminton sporuna devam edip bu branş ile Spor Bilimleri Fakültesini kazanarak beden eğitimi öğretmeni olmak.
Badmintonla ilgi büyük hayallerinin olduğunu söyleyen Özcan Çakır, "Hedeflerim var. Türkiye Şampiyonu, Avrupa Şampiyonu olmak istiyorum. Hatta Olimpiyatlara katılmak istiyorum. Bunun dışında kendi branşımda Spor Bilimleri Fakültesi’ne girmek ve beden eğitimi öğretmeni olmak istiyorum. Badminton sporu yapmayı çok seviyorum" dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdür Vekili Tekin Balcı, başarı kazanan sporcuları tebrik ederek, "Yaşar Doğu Yetiştirme Yurdu olarak gerek geçmişte kazandığımız Türkiye ve Dünya şampiyonlukları, gerekse bugün kazandığımız Türkiye Şampiyonluğu ilimiz, kurumumuz ve kurumumuzda kalan çocuklarımızın sportif geleceği açısından büyük önem taşımakta. Yaşar Doğu Yetiştirme Yurdumuzun attığı bu adımların sonuçlarını görmek memnuniyet verici. Başarıya giden bu yolda İl Müdürlüğü olarak bizler çocuklarımıza her türlü maddi ve manevi desteği verdik. Bundan sonrada vermeye devam edeceğiz. Amacımız; devletini, milletini seven faydalı bireyler yetiştirmek olduğu gibi çocuklarımızın okul haricindeki boş zamanlarını sporla değerlendirmelerini sağlayarak, onları sokağın olumsuzluklarından korumak" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI