SAMSUN'da Canik Başarı Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Cumhuriyete Saygı ve Doğa Yürüyüşü'nde, down sendromlu çocuklar için yardım toplandı. Kortejin yolunu kesen İsimsiz Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü üyesi 10 üniversiteli, down sendromlu çocuklar için 800 lira topladı.
Canik Başarı Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Dairesi Başkanlığı ile üniversitenin Doğa Sporları Kulübü tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında 'Cumhuriyete Saygı ve Doğa Yürüyüşü' düzenlendi. Yürüyüşe, Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Rektör Prof. Dr. Yunus Bekdemir'in yanı sıra akademik personel, idari personel ve öğrencilerden oluşan yaklaşık 300 kişilik topluluk katıldı.
Üniversitenin bahçesinden başlayan yürüyüş sırasında ilginç bir olay yaşandı. Üniversitenin Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü hazırlık sınıfı öğrencisi ve İsimsiz Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü üyesi Fatih Arslantürk, 9 arkadaşıyla birlikte kortejin yolunu kesti. Arslantürk, önde bulunan Rektör Prof.Dr. Yunus Bekdemir'e, "İzniniz olursa down sendromlu çocuklar için yardım toplayacağız" dedi. Rektör Bekdemir'den de olumlu yanıt alan öğrenciler, down sendromlu çocuklar için yürüyüşe katılanlardan 800 lira topladıktan sonra yolu açıp kendileri de yürüyüşe katıldı.
Katılımcılar, ellerinde meşalelerle yaklaşık 3 bin 200 metrelik bir yürüyüşün ardından Bayraktepe mevkiine geldi. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yürüyüş son buldu.
Etkinlikle ilgili konuşan Rektör Yunus Bekdemir, "Şüphesiz Cumhuriyet ülkemize çağ atlatmıştır. Cumhuriyet ilelebet yaşayacaktır. Cumhuriyetin ilanına katkıda bulunanları ve şehitlerimizi saygıyla anıyoruz" dedi.