MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ne 45 kilometre uzaklıktaki Selimiye Mahallesi'nde hizmet veren Hisarönü Sınırlı Sorumlu Deniz Taşıyıcılar Kooperatif üyesi tekne sahipleri korsan taşıyıcılardan şikayet etti. 8 tekneli kooperatifin Başkanı Şener Öztekin "Kayıt dışı özel tekneler haksız kazanç elde ediyor. Şikayetlerimiz sonuçsuz kalıyor. Yetkililerden mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz" dedi.
İki dönemden beri Hisarönü Sınırlı Sorumlu Deniz Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanlığı yapan Selimiyeli Şener Öztekin, özel teknelerin yasa dışı turlar yaptığını ve mavi turlara çıktığını söyledi. Gerekli makamlara yaptığı şikayetlerin sonuçsuz kaldığını da belirten Öztekin "Bizim şu anda 4 tane 12 yolcu kapasiteli, bir dalış ve 3 tane de 30'ar kişilik yolcu taşıma olmak üzere 8 teknemiz var. Bunlardan ayrı olarak bölgemizde 5 tane de kayıt dışı çalışan tekne var. Haksız rekabet içindeyiz. Kayıt dışı tekneler yüzünden kooperatif çalışanları olarak çok sıkıntı çekiyoruz. Aidatları toplayamıyoruz. Sezon çok hareketli değil. Genel kurul kararıyla kooperatife giriş ücreti olarak bir sefere mahsus 20 bin lira alınıyor. Yıllık aidat ise 800 lira. Selimiye'de güvenli tur organize edebilmek için birlikte olmamız gerekir ama korsan tekneleriyle yolcu taşıyanlar bizi sıkıntıya düşürüyor" dedi.
YEMEKLİ TUR 50 LİRA
Şener Öztürk turlarda kesinlikle müzik çalınmadığını ve herkesin kafa dinleyebildiğini belirterek şöyle konuştu:
"Günlük tur kişi başı yemekli 50 lira. Menü de deniz levreği, makarna ve salata var. Yemekten sonra meyve servisi ve ikindide de çay ikram ediyoruz. İki ayrı gezi programı var. Bir tanesi 5 adalar, Dirsekbükü ve Kocabahçe. Diğeri ise Dişlice, Kameriye Adası, Volkanik Aşk Adası, Bencik Koyu, Akvaryum Koyu ve Kargı Koyu güzergahı. Bir kişi sahilde kalsa akşama kadar yatıp güneşlense yemek ve içecek olarak rahatlıkla 50 lira harcar. Aynı paraya bizde hem geziyor hem de yemeğini yiyip eğleniyor. Teknelerimiz aile teknesi. Kaptan eşiyle birlikte çalışıyor. Hijyen ön planda. Çalışanların kılık kıyafetlerine önem veriyoruz. Korsanlar bu turları 30-40 liraya yapıyor. Onlardan hesap soran yok. Bizde 40 lira olması için en az 8-10 kişilik grup olmalı ve grup indiriminden yararlanılması gerekir. Özel kiralamada 10 kişiye kadar maksimum 12 yolcu taşıyan guletlerimizle 500-600 lira arasında tura çıkılıyor. Korsanlarla mücadele etmek işlerimizi olumsuz etkiliyor."

FOTOĞRAF