GÖLCÜK Donanma Komutanlığı’ndaki Poyraz Limanı’ndan uluslararası görev icra etmek üzere geçen 13 Mayıs'ta Aden Körfezi’ne hareket eden TGC Göksu Firkateyni, görevini tamamlayarak 7 ay 8 gün sonra bu sabah üssüne döndü. Firkateyni karşılama töreni sırasında askerler ile hazır bulunan aileleri arasında duygusal anlar yaşandı. 
Türkiye’nin de taraf olduğu anlaşmalar gereği 13 Mayıs tarihinde Gölcük’ten hareket eden TCG Göksu Firkateyni, Türkiye’den 4 bin kilometre uzakta 7 ay 8 gün boyunca Aden Körfez’inde uluslararası sularda deniz korsanlarına karşı başta Türk gemileri olmak üzere ticaret gemilerinin güvenliğini sağladı.
220 PERSONEL GÖREV YAPTI
Görev süresince TCG Göksu Firkateyni’nde sualtı savunma, sualtı taarruz, amfibi hücum timi ve helikopter personeli olmak üzere 220 personel görev yaptı. Firkateyne Deniz Kurmay Yarbay Ahmet Gül komuta etti. TCG Göksu, Adem Körfezi’nde deniz haydutluğu ile mücadele, Türkiye’den Somali’ye insani yardim malzemesi taşıyan ticari gemiye refakat, Aden Körfezi ve Hint Okyanusunda yüksek riskli bölgelerden intikal eden Türkiye bağlantılı Türk ticaret gemilerine destek ve pek çok uluslararası harekata katıldı.
GÖREVİNİ BAŞARI İLE TAMAMLADI
TCG Göksu'nun görevini başarılı bir şekilde tamamlamasının Türk Deniz Kuvvetleri için bir övünç kaynağı olduğunu söyleyen Kuzey Görev Grup Komutanı Tuğamiral Ali Murat Dede konuşmasına şöyle devam etti:
"Sahip olduğunuz gemiler, silahlar, sistemler ne kadar gelişmiş olursa olsun, bizim için en öemli unsur bu gemi, silah ve sistemleri kullanan ve onlara kumanda eden personelimizdir. Bu maksatla sahip olduğunuz personelin eğitimli, disiplinli ve moralinin yüksek olması çok önemlidir. TCG Göksu'nun görevini başarılı bir şekilde tamamlaması Türk Deniz Kuvvetleri için de övünç kaynağıdır."
DONANMA KOMUTANI ALKIŞLADI
Donanma Komutanlığı Poyraz Limanı'nda TCG Göksu Fırtateyni'ni karşılama törenine Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele, Kuzey Görev Grup Komutanı Tuğamiral Ali Murad Dede, Deniz Hava Üs Komutanı Tümamiral Hakan Üstem, Denizaltı Filo Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, 3'üncü Muhrip Filotillo Komodoru Kurmay Kıdemli Albay Yalçın Payal ile askeri erkan, gaziler ve TCG Göksu fırkateyninde bulunanların yakınları katıldı. Gemi Komutanı Deniz Kurmay Yarbay Ahmet Gül'ü Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele karşılayarak alkışladı.
DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI
Törenin ardından TCG Göksu Firkateyni'nde görev yapan askerler ile aileleri arasında duygusal anlar yaşandı. Asker yakınlarının bazıları çiçeklerle karşılarken bazıları da gözyaşlarına hakim olamadı.
'KENDİSİ YOKKAN DOĞAN BEBEĞİNİ KUCAKLADI'
Eşi Aden Körfezi'ndeyken doğum yapan İlknur Atik 3.5 aylık oğlu Yağız ile Deniz Astsubay eşi Volkan Atik'in gemiden gelmesini hecanla bekledi. Gelir gelmez eşi Volkan Atik'e sarıldı. Volkan Atik de  bebeği Yağız'ı kucağına alıp sevdi. Görevdeyken ailesini çok özlediğini söyleyen Volkan Atik, "Uzun bir süre görev yaptık. Bu süre içersinde bebeğim dünyaya geldi. Ailemi çok özledim. Gelir gelmez de bebeğimi kucağıma alıp sevdim. Ülkeme dönüp aileme kavuştuğum için çok mutluyum" diye konuştu.
ANNENİN SEVİNÇ GÖZYAŞLARI
TCG Göksu'da görev yapan oğlu Deniz Astsubay Turgay Erdem'e sarılır sarılmaz gözyaşlarına boğulan anne Nevin Erdem, "Oğlumu çok özledim. Görür görmez gözlerimden yaşlar geldi. Zor bir göreve gittiler. Oğluma sapasağlam kavuştuğum için çok mutluyum" dedi.

EA,SG(MB/COŞ) (FOTOĞRAFLI)