ADEN Körfezi, Hint Okyanusu, Arap Denizi ve Somali açıklarında 'Deniz Haydutluğu ile Mücadele' için 16 Mayıs 2013 tarihinden  buyana görev yapan 'TCG Göksu' Fırkateyni, 7 ay sonra yurda dönüyor. Türk Deniz Görev Grubu'nda görevli 'Korsan avcıları' olarak da adlandırılan 3 fırkateynden biri olan TCG Göksu 16 Aralık Pazartesi günü günü Donanma Komutanlığı'nın Gölcük Deniz Üssü'nde törenle karşılanacak.
Türk Deniz Görev Grubu bünyesinde, deniz korsanlığına karşı caydırıcı görev ve faaliyetlerde bulunan, Deniz Kurmay Yarbay Ahmet Gül komutasındaki firkateyni, geçen Kurban Kayramı'nda bir liman ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de ziyaret etmişti. Pazartesi günü saat 10.00'da Gölcük deniz Üssü'ndeki olacak Türk Donanması'nın 'Gabya' sınıfı TCG Göksu fırkateyninin karşılanmasında, personelin aileleri de hazır bulunacak.
Türk Donanmasının en modern fırktateynlerinden olan TCG Göksu Fırkateyni, 135,6 metre boyunda, 13,7 metre eninde ve tam yüküyle 4 bin 100 ton ağırlığında. Bir  AB 212 ve bir Sea Hawk olmak üzere iki helikopteri olan, Denizaltı Savunma Harbi, Elektronik Harp, Suüstü Harbi kabiliyetine sahip, Deniz Kurmay Yarbay Ahmet Gül  komutasındaki TCG Göksu Fırkateyninde 22 Subay- 98 Astsubay- 13 Uzman Erbaş- 47 Erbaş/Er görev yapıyor.