İbrahim EMÜL/OSMANİYE, () - OSMANİYE'de vefat eden 85 yaşındaki Kore Gazisi Hüseyin Yazıcıoğlu, düzenlenen askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.
Kaldığı huzurevinde dün vefat eden 3 çocuk babası Yazıcıoğlu'nun cenazesi bugün hastane morgundan alınarak Alibeyli Camii'ne getirildi. Buradaki törene, Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu, Garnizon Komutanı Muhabere Kurmay Albay Ersin Kaya, Jandarma Alay Komutanı Albay Tayfur Dündar, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şubesi Başkanı Durmuş Öksüz, Osmaniye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Halil Yamacı, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Osmaniye İl Başkanı Emekli Kıdemli Başçavuş Şenel Yıldız ve çok sayıda askeri personeli Yazıcıoğlu'nun yakınları ile vatandaş katıldı.
Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının Kore Gazisi Hüseyin Yazıcıoğlu'nun, Türk Bayrağı'na sarılı cenazesi askerlerinin omzunda bir süre taşındıktan sonra cenaze aracına konuldu. 1950 yılında NATO askeri olarak gittiği Kore'de 3 yıl görev yapan ve katıldığı savaşlarda ayaklarından şarapnel parçalarıyla yaralanarak gazi olan Yazıcıoğlu, götürüldüğü Düziçi İlçesi'nde Çamiçi Mezarlığı'nda toprağa verildi. Tabutun üzerindeki Türk Bayrağı, Albay Kaya tarafından Yazıcıoğlu'nun oğlu İbrahim Yazıcıoğlu'na teslim edildi.

İE (OA/AK) (FOTOĞRAFLI)