TÜRKİYE Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkan Vekili Mehmet Ali Alkan, "Köprü geçiş saatlerine getirilen yasaklar nedeniyle mağdur olup kontak kapatma eylemi yapan yaş sebze ve meyve taşıyan esnafımıza acil çözüm getirilmelidir. Yoksa sorumlu esnafımız değil bürokratik yapı olacaktır ve herkes bundan zarar görecektir" dedi. Alkan, "Köprü geçişlerinde yaşanan bu sorun çözülmezse eylemler sürecektir" diye konuştu.
TŞOF Başkan Vekili, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkan Vekili ve Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, odalarının birer üyesi olan Antalya ve ilçelerindeki taşıyıcı kooperatiflerdeki nakliyeci esnafının 'kontak kapatma ve çalışmama eylemi' karşısında yetkilileri çözüme davet etti.
Acil çözüm bulunmadığı takdirde eylemlerin süreceğini, yaşanan sorunun sadece esnafı değil, herkesi etkileyeceğini belirten Alkan, şunları söyledi:
"İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin birçok iline ve yurtdışına yaş sebze ve meyve taşıyan Antalyalı nakliyeci ve kamyoncu üyelerimizin ağır tonajlı araçlarının, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden sabah 07.00- 10.00 ile akşam 16.00- 20.00 saatleri arasında geçişi alınan bir kararla yasaklanmıştır. Üyemiz olan Antalya ve ilçelerindeki taşıyıcı kooperatifler, bu taleplerine karşılık bulamadıkları için eylem kararı aldılar ve çalışmayı bıraktılar. Tüm girişimlerimize rağmen sorun çözülmemiştir. Esnafımız adına kararın ivedi şekilde esnetilmesini ve soruna çözüm bulunmasını talep ediyoruz."
'SORUMLU BÜROKRATİK YAPI OLUR'
"Köprü geçişlerinde yaşanan bu sorun çözülmezse eylemler sürecektir" diyen Alkan, şöyle devam etti:
"Yaşanan sorun sadece esnafımızı değil, ülkemizde yaşayan her vatandaşı ve ülkemizin ekonomik tablosunu yakından ilgilendirmektedir. Esnafımızın yaptığı eylem nedeniyle yaş sebze ve meyve fiyatlarında değişiklik olması durumunda bunun sorumlusu, nakliyeci ve kamyoncu esnafımız değil, aksine esnafımızın sorunlarını çözmeyen bürokratik yapı olacaktır."