MERSİN'den iş bulmak umuduyla geldikleri Antalya'nın Alanya İlçesi'nde günlerdir köprü altında yaşayan 64 yaşındaki Halil Kesici ve 56 yaşındaki Gülistan Karasay çiftine, bir dayanışma derneğinin üyeleri sahip çıktı.
Mersin'in Silifke İlçesi'nde nikahsız yaşayan tarım işçisi Halil Kesici ve Gülistan Karasay çifti, 2 torunlarıyla birlikte iş bulmak umuduyla Alanya'ya geldi. Ancak umduğunu bulamayan çift, parası olmadığı için torunlarını Silifke'deki oğluna göndererek Alantur Köprüsü'nün altında kalmaya başladı. Günlerdir hayırsever vatandaşların getirdiği yiyeceklerle yaşayan çifte, Alanya Çevre Koruma ve Dayanışma Derneği (ALKOD) üyeleri sahip çıktı. ALKOD Başkan Yardımcısı İsmail Hatipoğlu ve yönetim kurulu üyesi Süleyman Kara, çifte gıda ve giyecek yardımı yaptı. Dernek yönetimi daha sonra çiftin ulaşım sorununu da çözerek memleketine gönderdi.
SİLİFKE'YE GÖNDERDİLER
ALKOD Başkan Yardımcısı İsmail Hatipoğlu, hayırsever bir arkadaşı aracılığıyla tanıştığı Halil Kesici ve Gülistan Karasay'ın durumlarına çok üzüldüklerini, yardım etmeye karar verdiklerini söyledi. Ramazan ayı dolayısıyla temin ettikleri gıda ve giyecek yardım paketlerini çifte verdiklerini belirten Hatipoğlu, "Silifke'de çilek tarlalarında çalışan Halil Kesici ve Gülistan Karasay burada iş bulamayınca köprü altında yatıp kalkmaya başlamış. Biz de kendilerine elimizden geldiğince yardımda bulunmak istedik. Burada sağlıklı bir ortam olmadığı için kendi istekleriyle memleketlerine gönderdik" dedi.

FOTOĞRAFLI