Taylan YILDIRIM/İZMİR, ()- İZMİR’in Bornova İlçesi'nde, ağabeyi, 11 yaşındaki Can Ahmet Kartal ile bisikletle dolaşan 7 yaşındaki Mecit Kartal, kendilerine saldıran köpekten kaçmak istediği sırada kamyonun altında kalarak öldü.
Kameraların saniye saniye kaydettiği kaza sonrasında, talihsiz Mecit’in, babasının cezaevinde olduğu, 4 kardeşi ve annesiyle baraka halindeki evde sürdürdüğü acı yaşamı ortaya çıktı. Oğlunun acı haberiyle yıkılan anne Alev Kartal, Mecit’in ölümüne neden olan köpeklerin sahipleri ve sürücüye karşı hukuk mücadelesi başlatacağını, kağıt, teneke gibi hurda toplayarak ihtiyaçlarını giderdiğini, çocuklarının doğru dürüst ne yemek yiyebildiğini, ne de eğitim alabildiklerini söyledi.
Bornova 4'üncü Sanayi Sitesi, 129/1 Sokak üzerinde 10 gün önce meydana gelen kazada, Naldöken Muharrem Candaş İlkokulu 1'inci sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Mecit Kartal, ağabeyi, 11 yaşındaki Can Ahmet Kartal ile bisikletlerini alıp dolaşmaya çıktı. Sanayi sitesi içerisinden geçip halalarının yanına gitmek isteyen 2 kardeşe, 2 köpek saldırdı. Önde olan ve köpeklerden kurtulmak için daha da hızlanan talihsiz Mecit, bu sırada kavşağa girerek kendisini farketmeyen, 63 yaşındaki Halit Yalçınkaya yönetimindeki 35 NCV 70 plakalı kamyonun altında kaldı. Bisikletiyle kamyonun lastikleri altında kalan Mecit Kartal, kaza yerinde öldü. Acı anlara tanık olan ağabeyi Can Ahmet Kartal ise, gözyaşlarına boğuldu. Kaza anı, yol üzerindeki işyerine ait güvenlik kemaralarınca kaydedildi.
KARDEŞLERİYLE BARAKADA YAŞAMAK ZORUNDA KALMIŞ
Kaza sonrasında gözyaşlarıyla 10 yolculuğuna uğurlanan talihsiz Mecit’in, acı ve yokluk içerisindeki yaşamı da ortaya çıktı. Mecit’in, babası Selim Kartal’ın karıştığı suç nedeniyle cezaevine girdiği, onun da, annesi Alev Kartal ve 13 yaşındaki ablası Safiye Kartal, 11 yaşındaki Can Ahmet Kartal, 9 yaşındaki Devrim Kartal ile 3 yaşındaki Selim Kartal’la, barakada yaşamak zorunda kaldığı belirlendi. Mecit Kartal’ın ve kardeşlerinin, ekonomik zorluk nedeniyle, eğitimlerini düzenli olarak sürdüremedikleri belirtildi.
ANNEDEN YARDIM İSTEĞİ
Oğlunun acısını yaşayan anne Alev Kartal, Mecit’in ölümüne neden olduklarını söylediği hem köpeklerin sahipleri hem de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan kamyon sürücüsüne karşı hukuki olarak hakkını sonuna kadar arayacağını dile getirdi. Para kazanmak zorunda olduğu için çocuklarına yeteri kadar vakit ayıramadığını söyleyen Alev Kartal, şöyle dedi:
"Bu suyu olmayan barakada yaşamak zorundayım. Çocuklarımın ihtiyaçları var. Onlar için çalışıyorum. Temizliğe gidiyorum ama her zaman iş bulamıyorum. Ben de bu nedenle, hurda kağıt ve teneke toplayıp satıyorum. Hatta zaman zaman dilenmek zorunda bile kalıyorum. Çocuklarım için katlanıyorum. Ben yapmasam kim yapacak? Sosyal hizmetlerden düşük de olsa bir para alıyordum ama onu da süremiz dolduğu için kestiler. Ortada kaldık. Çocuklarım doğru dürüst ne yemek yiyebiliyor, ne de eğitim alabiliyor. Ben kendim için olmasa da çocuklarım için yardım bekliyorum. Kalan çocuklarım en azından Mecit gibi zorluk yaşamasın."
 
TY(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)