Taylan YILDIRIM/İZMİR, () - İZMİR’in Bornova İlçesi’nde, 11 yaşındaki ağabeyi Can Ahmet Kartal ile bisikletini alıp dolaşan 7 yaşındaki Mecit Kartal, kendilerine saldıran köpeklerden kaçmaya çalışırken, kamyon altında kalarak can vedi. Ağabeyinin gözleri önünde ölen Mecit’in, köpeklerden kaçma ve kamyonun altında kalış anları, ağabeyinin yardım isteme çabaları ise, güvenlik kameralarınca kaydedildi.
Kaza, bugün saat 11.30 sıralarında, 4'üncü Sanayi Sitesi, 129/1 sokak üzerinde meydana geldi. Naldöken Muharrem Candaş İlkokulu birinci sınıf öğrencisi olan Mecit Kartal, ağabeyi Can Ahmet Kartal ile bisikletlerini alıp dolaşmaya çıktı. Sanayi sitesinin içerisinden geçip halalarının yanına gitmek isteyen iki kardeşe bu sırada, iki köpek saldırdı.
O ANLAR KAMERADA
Önde olan ve köpeklerden kurtulmak için hızlanan Mecit, bu sırada kavşağa girerek kendisini farketmeyen, 63 yaşındaki Halit Yalçınkaya yönetimindeki 35 NCV 70 plakalı kamyonun altında kaldı. Bisikletiyle kamyonun lastikleri altında kalan Mecit Kartal, kaza yerinde can verdi. Acı anlara tanık olan ağabeyi Can Ahmet Kartal ise, gözyaşlarına boğuldu. Kazanan hemen ardından işyeri sahiplerinin bilgi vermesi üzerine kaza yerine gelen polis ekipleri, sürücüyü gözaltına alıp, karakola götürdü.
Kazayla ilgili yapılan araştırmada, yakındaki işyerine ait güvenlik kemaralarının, Mecit Kartal’a köpeklerin saldırı anlarını, ardından çocuğun kendisini farketmeyen kamyonun altında kalması ile ağabeyinin yardım isteme sırasındaki paniğini kaydettiği ortaya çıktı. Kaza yerinde nöbetçi savcının incelemesinin ardından, Mecit’in cesedi, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
Okuldaki öğretmenleri, anne ve babasının cezaevinde olmasından dolayı, bölgedeki baraka şeklindeki evde 4 kardeşi ile yaşayan Mecit Kartal’ın zaman zaman, eve para götürmek amacıyla dilenlediğini söyledi.

TY(AÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)