BARTIN'ın Ulus İlçesi Eldeş Köyü'nde köpeklerin saldırısından kaçarken tarla sınırındaki tellere takılarak yaralanan karaca, veteriner hekim tarafından tedavi edildi.
2 yaşındaki karaca, sabah saatlerinde Eldeş Köyü girişindeki dereye su içmeye indi. Bu sırada bir grup köpek, karacaya saldırdı. Köpeklerin kovaladığı karaca, dere kenarındaki tarlanın sınırında bulunan tellerden geçmek isterken yaralandı. Durumu fark eden köylüler, karacayı köpeklerden korurken Ulus Orman İşletme Müdürlüğü'ne haber verdi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri tarafından alınan yaralı karaca, Bartın'da veteriner hekime götürüldü. Çene, boyun ve bacak bölgelerinde kesiler oluşan karaca, tedavi edildi.
Veteriner hekim Erdem Sancar, karacanın tellere takılması sonucu vücudunda yırtıklar oluştuğunu, ancak dinlendikten sonra yeniden doğaya salınabileceğini söyledi. Karacanın, Karabük Sırçalı Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda 1 hafta bakım ve tedavi uygulandıktan sonra Eldeş Köyü yakınında yeniden doğaya salınacağı belirtildi.