Ramazan YAVUZ/DİYARBAKIR, () - MARDİN'de Kung Fu hocası olan ancak  imkansızlıklar nedeniyle fabrikada çalışan 29 yaşındaki Halit Demir, sağ kolunu makineye kaptırdı. Kopma noktasındaki kolu yapılan ameliyatlarla yerine dikilen Demir, hem iş, hem de spor yaşamını eskisi gibi devam ettirebilecek.
Mardin'deki Organize Sanayi Bölgesi'nde demir doğrama fabrikasında işçi olarak çalışan ve aynı zamanda Kung Fu hocası da olan Halit Demir, 6 ay önce makineye kolunu kaptırdı. Sağ kolu dirseğinden kopma noktasına gelen Demir, hemen hastaneye kaldırıldı. Mardin Devlet Hastanesi'nde ilk müdahaleyi yapan doktorlar, "kolun kesilme riski var" dedi. Genç işçi, yakınları ve arkadaşları tarafından ambulansla Memorial Diyarbakır Hastanesi'ne götürüldü. Burada hemen ameliyata alınan Demir'in kolu, yaklaşık 3 saat süren operasyonla Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü'nden Prof. Dr. Serdar Necmioğlu tarafından dikildi. 5 günlük bir tedaviden sonra taburcu edilen Halit Demir, artık tamamen kullanmaya başladığı koluyla ilk olarak kendisini ameliyat eden ekibin elini tek tek sıktı.
KOLUNU KULLANAMAMA RİSKİ VAR DEMİŞLERDİ
Mardin'de gittiği hastanede doktorların kolun kurtulma ihtimalinin yüzde 10 olduğunu söylediklerini belirten Demir yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:
"Kolumu kaptırdığım yer zeminden yüksek bir yerdeydi ve ben de o sıra havada asılı kalmıştım. O sıra bilincimi toparlayıp, kolumu makineden kurtarmaya çalıştım ve başarılı oldum. Gerçekleştirilen ameliyatla kolumun yaklaşık yüzde 90 oranında kurtarıldığını öğrendim. Daha sonra birkaç operasyon daha gerçekleşti ve sağlığıma tamamen kavuştum. Yaklaşık 2 yıl önce de sol elimin başparmağını aynı makineye kaptırmıştım. O parmağım da yerine dikilmişti."
SPOR YAPABİLECEK
Ameliyatı gerçekleştiren Prof.Dr. Serdar Necmioğlu ise, "Hastamız bize başvurduğunda kolun yumuşak doku, ana damar ve sinirlerinin tümü neredeyse kopma noktasındaydı. Zor bir ameliyattı ve yaklaşık 3 saat sürdü. Ameliyatta; ana damar, kaslar, sinirler ve kemikler tutturuldu. Başarılı geçen ameliyatın sonrasında genel durum takibinde hastanın durumunun iyi olduğunu gözlemledik ve yara takibiyle hastamızı kontrol altında tutarak 2'inci ameliyat ile cilt grefti yaptık. O da başarı ile sonuçlandı. Hastamız ilgilendiği Kung Fu sporuna geri dönmekte ısrarlı. Sporuna devam etmesinde de şu an için herhangi bir sakınca görülmüyor, umarım böyle de devam eder" dedi.

RY(GG/AAA) (FOTOGRAFLI)