KONYA'da binlerce kişi 2013'e veda edip, yeni yılı coşkuyla kutlarken, aynı saatlerde Anadolu Gençlik Derneği tarafından Mekke'nin Fethi ve Gençlik Gecesi düzenlendi. Eğlence merkezlerinde buluşan binlerce kişi 2013'ye veda ederken, 2014 yılını coşkuyla kutladı. Konyalılar, müzik eşliğinde gecenin geç saatlerine kadar eğlendi.

Yılbaşının kutlandığı aynı saatlerde Mevlana Kültür Merkezi'nde de Mekke'nin Fethi'nin 1383'üncü yıldönümü kutlandı. Gecede, dünya birincisi Türk ve yabancı hafızlar tarafından Kuran-ı Kerim okudu. Bazı gruplar "Mücahit Erbakan" sloganları attı. 

KONYA'DA YILIN İLK BEBEĞİ

Konya'da yılın ilk bebeği ise Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde dünyaya geldi. Mustafa ve Şeyma Yıldırım çiftinin erkek bebeği saat 00.02'de normal doğumla dünyaya gözlerini açtı. Yılın ilk bebeği 53 santimetre boyunda ve 2 kilo 950 gram ağırlığında dünyaya geldi. Böyle bir günde baba olmanın çok güzel olduğunu belirten baba Mustafa Yıldırım, "İkinci kez baba oldum. Oğlumun böyle bir günde dünyaya geldiği için çok mutluyum" dedi. Anne Yıldırım ise, "İkinci kez anne oldum. Çok mutluyum" dedi.