KONYA'nın Karapınar İlçesi'nde bir tarlada 10 metre çapında, 20 santimetre derinliğinde obruk (toprağın çökmesiyle meydana gelen doğal çukur) oluştu. Aynı tarlada geçen yıl da yaklaşık 20 metre çapında 1 metre derinliğinde obruk oluşmuştu.
Dünyanın 'Nazar Boncuğu' olarak adlandırılan sönmüş bir volkan kraterinin suyla dolmasıyla oluşan ve ortasında adacıklar bulunan Meke Gölü ile tanınan Karapınar ilçesinde farklı noktalarda irili- ufaklı 100'ün üzerinde obruk bulunuyor. Son olarak ise geçen çarşamba günü Karapınar'a bağlı Küçük Köy'de Hikmet Koçhan'a ait tarlada yaklaşık 10 metre çapında 20 santimetre derinliğinde obruk oluştu. Aynı tarlada ikinci obruğun oluştuğunu belirten Hikmet Koçhan, ''Yaklaşık 50 metre ileride geçen yıl obruk oluşmuştu. İlk oluştuğunda o da bunun gibi küçük çaplıydı. Ancak giderek büyüdü ve yaklaşık 20 metre çapına ve 1 metre derinliğine ulaştı. Şu an etrafı tel örgüyle çevrili. Bu obrukta da belediye tarafından önlem alınacak'' dedi.
Tarlasında oluşan ikinci obruğa 'Nur topu gibi ikinci çocuğumuz oldu' diye espriyle yaklaşan Koçhan, mağdur olduğunu ifade ederek, ''Aynı tarlada ikinci obruk oluştuğu için tarlada ekecek alan daraldı. Giderekte büyüdükleri için artık bu tarlayı kullanamayız. Mağduriyetimin giderilmesi için hükümetimizden yardım bekliyorum'' diye konuştu.