Mehmet Kayhan YILDIZ/KONYA, () - KONYA'da, Soma'daki maden ocağı faciasında yaşamlarını yitiren işçiler için cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı, ardından da helva dağıtıldı.
Kamu-Sen İl Temsilciliği tarafından düzenlenen gıyabi cenaze namazı Hacıveyiszade Camisi'nden gerçekleştirildi. Cuma namazı sonrası Selçuklu İlçesi'nde cami imamı olan Kamu Sen İl Temsilcisi Atilla Ayhan tarafından kıldırılan cenaze namazına Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli'nin yanı sıra çok sayıda cemaat katıldı. Şu ana kadar 284 maden işçisinin şehit olduğunu belirten Ayhan, "Rızkını çıkarmak için o kara taprağın altında emek veren kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Kederli aile ve milletimize baş sağlığı diliyoruz. Yaralı olarak kurtulanlara da geçmiş olsun dileğinde bulunuyoruz. Halen madende bulunan işçilerin ise sağ sağlim ailelerine kmavuşmalarını diliyoruz" dedi.
Daha sonra Ribat Eğitim Vakfı tarafından ise şehrin en işlek merkezi olan Kültür Park içerisinde maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin ruhu için helva dağıtıldı. Soma'da yaşanan facianın herkesin içerisine bir ateş koru gibi düştüğünü belirten Rifat Eğitim Vakfı Başkanı Muzaffer Büyük, bu ateşin Türkiye'nin dört bir tarafını yaktığını söyledi.

MKY(İA/SS) (FOTOĞRAFLI)