Mehmet Kayhan YILDIZ/KONYA, () -KONYA'da içerisinde tarihi ve kültürel yapıların minyatürlerinin, milyonlarca yıl önce yaşamış dinazorların hareketli maketleri ile masal ve çizgi film karamanlarının bulunduğu '80 Binde Devr-i Alem' adlı park ilgi görüyor.
Meram Belediyesi tarafından Dudlu Kır Mevkii'nde 80 bin metrekarelik alana kurulan 80 Binde Devr-i Alem Parkı, yaklaşık 50 milyon liraya mal oldu ve bir ay önce açıldı. 3 bölümden oluşan parkın girişinde 'Cihan-ı Türk Parkı' adı verilen bölümde, Anadolu Hisarı, Beşiktaş İskelesi, Kız Kulesi, Haydarpaşa Limanı, Ayasofya Cami, Edirne Selimiye Cami, Çanakkale Şehitleri Abidesi, Süleymaniye Cami, Mostar Köprüsü ve Orhun Anıtları gibi yapıların birebir gerçeğini yansıtan 120 minyatüre yer verildi. Parkı gezenler minyatürün önüne konulan ses sistemi yardımıyla eserler hakkında bilgi alabiliyor.
DİNAZORLAR VE MASAL KAHRAMANLARI
'T-Reks Parkı' adı verilen ikinci bölümüne ise, milyonlarca yıl önce yaşayan dinazorların aslıyla birebir uygun maketleri konuldu. Eni 3 ila 45 metre, boyu ise 3 ila 12 metre arasında değişen 50 dinazorun haraketli ve sesli maketleri bu bölüm içerisine yerleştirildi.
'Pamuk Şekeri Parkı' adı verilen son bölümünde ise masal kahramanlarına yer verildi. Aileleriyle gelen çocukların  fotoğraf çektirme imkanı bulduğu bölümde yaşam ortamları arasına Rapunzel, Süpermen, Asteriks, Hansel ve Gratel, Nasreddin Hoca, Keloğlan, Temel Reis, Pamuk Prenses, Şirinler, Shrek ve Casper gibi 25 masal ve çizgi film karakterinin maketleri konuldu.
GÜLDÜRÜ USTALARI
Park içerisinde Türk sinemasının güldürü ustalarına da bulunuyor. Kemal Sunal, Adile Naşit, Şener Şen, Münir Özkul, Metin Akpınar, Zeki Alasya, Beyazıt Öztürk ve Cem Yılmaz'ın  yapılmış heykelleri park içerisinde bir araya yerleştirilmiş. Parkın giriş ücreti de öğrenci 3, sivil 5 lira.

MKY(İA/AAA)(FOTOĞRAFLI)