Hasan DÖNMEZ/ KONYA,() - KONYA’da yerel yayın yapan Merhaba Gazetesi yönetimi ve ekibi, kentte ve yurt genelinde yaşayan Arap uyruklular için 'Merhaba Arapça' adı altında Arapça yayınlanan gazete çıkarttı. 15 günde bir yayınlanacak gazetenin Konya'nın yanı sıra, başta Suriyeli sığınmacıların yoğunlukta yaşadığı Gaziantep, Hatay, Adana ve Mersin'de dağıtılacağı belirtti.
'Ümmet'in Sesi' sloganıyla yayın hayatına başlayan 'Merhaba Arapça', adlı gazete Türkiye'de yaşayan Araplara ve Ortadoğu ülkelerine de hitap edecek içerikte hazırlandı. Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Rifat Tankut, Arapça Merhaba'yı çıkararak, medya alanında hem Konya hem de Türkiye'de önemli bir açığın kapatılacağını söyledi. Gazetenin genel yayın yönetmeni Kerem İşkan da, şunları söyledi:
''Farklı dillerde, Konya’nın sınırlarını aşacak olan gazete arayışlarımız büyük bir heyecanla devam edecek. Arapça bir gazete çıkarmamızın birçok nedeni var. Türkiye'nin son 5 yıldır gündemini Arap dünyasına ve Ortadoğu'ya kilitlenmiş durumda. Bölgenin etkileri, hem sosyal hayatımızı, hem ticaretimizi hem de inanç dünyamızı çok daha yakından ilgilendiriyor. Şehri ve ülkemizi, olayları ve sonuçlarıyla derinden etkileyen bu bölgeyi artık bizim de etkilememiz gerektiği inancıyla böyle bir adım atmış bulunuyoruz. Merhaba Arapça, dil sorununu ortadan kaldırarak, Türk tarafının söylemini geniş bir coğrafya da taşımış olacak. 'Merhaba' ile ümmetin arasında selamı yayacağız. İslam ümmetini, İslam Birliği ve kardeşliği konusunda isteklendirmek, Merhaba Arapça'nın en büyük hedef ve ideali olacaktır.''
Tabloid boy olarak, 16 sayfa yayın hayatına başlayan gazete, Konya haberleri, mülteci haberleri, Ortadoğu ülkelerinden haberler, sağlık ve spor haberleri de yer alacak.

FOTOĞRAFLI