KONYA'da 30 Mart’ta yapılan seçimlere ilişkin Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) yapılan itirazların haklı bulunması üzerine, daha önce belde ve köy statüsünde olan 7 mahalle muhtarlığı seçimleri yenilendi. YSK'nın kararı üzerine bugün 7 mahalledeki seçmenler, yeniden sandık başına giderek muhtarlık seçimi için oylarını kullandı.
Çumra'nın Alemdar ile Ereğli'de Acıkuyu ve Kamışlıkuyu Mahallesi'nde 30 Mart'ta yapılan seçimlerin ardından yapılan itirazlar üzerine Yüksek Seçim Kurulu, bu mahallelerde oy kullanma yeterliliğine sahip olmayanların oy kullanması ve seçilme şartlarının yerine getirilememesi nedeniyle yapılan itirazlar üzerine muhtarlık seçimleri bugün yenilendi.  Sarayönü İlçesi’ne bağlı Kurşunlu ile Hüyük İlçesi'ne bağlı Pınarbaşı, Tolca ve Mutlu Mahallesi'nde yapılan seçimlerde muhtar seçilenlerin sabıka kaydı olduğu yönünde itirazlar üzerine Yüksek Seçim Kurulu, o mahallelerde de seçimin yenilenmesine karar verdi.
SEÇMENLER YENİDEN SANDIK BAŞINDA 
YSK kararı ardından Konya'da 7 mahallede oturan seçmenler bugün yeniden sandık başına gidip, oylarını kullandı. 768 seçmeni bulunan Sarayönü İlçesi'ne bağlı Kurşunlu Mahallesi'nde de seçmenler iki muhtar adayı için oy kullandı. 30 Mart'ta yapılan seçimlerde 423 oy alıp, rakibi adaya 123 oy farkla seçimleri kazandığını belirten ve yeniden muhtar adayı olan Şükrü Hemek, şunları söyledi:
''123 oy farkla daha önceki seçimleri kazandım. Ancak, iptal oldu. Buna neden olarak benden Memnu Hakları iadesi kararı istediler. Memnu Hakları iadesi kararını alıp, Sarayönü İlçe Seçim Kurulu'na verdim. Seçimleri kazandığım için seçim kurulu bana mazbatamı verdi. Mazbatamı aldıktan sonra rakip aday itiraz etti. YSK seçimlerin yeniden yapılmasına karar verdi."
Geçen 30 Mart'ta yapılan seçimlerde muhtar adayı olmadığını ama seçimlerin yeniden yapılmasına karar verilmesi ardından aday olduğunu belirten Ali Yangöz, şöyle konuştu:
"Geçmiş dönemdeki aday arkadaşların itirazı sonucu iptal olan seçimlere yeniden aday oldum. Daha önceki seçimde 2 muhtar adayı vardı. Biri çekildi. Sonra ben aday oldum ve şu an 2 aday olarak seçimlere katıldı. Kurşunlu daha önce belde statüsündeydi, ancak Büyükşehir Yasası'na göre mahalleye dönüştü. Muhtar adayı olarak ikimizin de hedefi kurşunluya hizmet etmek."
 
İA(İA/İD) (FOTOĞRAFLI)