İsmail AKKAYA- Mehmet Kayhan YILDIZ- Hasan DÖNMEZ/KONYA, () - KONYA'da 1 Mayıs, sendikaların ve bazı siyasi partilerin katılımıyla kutlandı. Kamu-Sen İl Temsilcisi Atilla Ayhan, ''Bugün Taksim, memuruyla, işçisiyle, işsiziyle, emeklisiyle, hepimizin sorunu. Sorunumuz gelirin adil taksimi, hakların adil taksimi, hukukun adil taksimi, külfetin de, nimetinde adil taksimidir'' dedi.
Türk- İş ve Kamu-Sen'e bağlı sendikaların üyeleri Zafer Meydanı'nda bir araya gelerek davul ve zurna eşliğinde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı. Kamu-Sen İl Temsilcisi Atilla Ayhan, yaptığı basın açıklamasında Taksim'e farklı bir bakış acısıyla yaklaştı. Ayhan, ''Bugün Taksim, memuruyla, işçisiyle, işsiziyle, emeklisiyle, hepimizin sorunu. Sorunumuz gelirin adil taksimi, hakların adil taksimi, hukukun adil taksimi, külfetin de, nimetinde adil taksimidir. Umudumuz ve dileğimiz gelirinde, haklarında, hukukunda adaletinde nimetinde, külfetinde adil taksim edildiği bir ülkedir. Bizim mücadelemiz, taksimin adil yapılması mücadelesidir'' dedi.
Grup, daha sonra sessizce dağıldı.
KESK ve DİSK'e bağlı sendikalar ile CHP, BDP, HDP ve öğrenci kolektifleri de Kent Meydanı'nda bir araya geldi. CHP Milletvekili Atilla Kart'ın da katıldığı kutlamalarda gruplar önce Alaeddin Bulvarı'nda sloganlar atarak yürüyüş yaptı. Ardından Kent Meydanı'ndaki miting alanına geldi.
ÜST ARAMASI NEDENİYLE ARBEDE ÇIKTI
Polis, yürüyüş sırasında meşale ve havai fişek atanları, üst araması yaptıktan sonra miting alanına aldı. Ancak, bazılarının arama yaptırmak istememesi üzerine polis ile grup arasında kısa süreli arbede çıktı. Arbedenin ardından katılımcılar miting alanına müzik işliğinde halaylar çekerek girerken, işçi bayramı olaysız kutlandı.

İA,MKY,HD(İA/AAA) (FOTOĞRAFLI)