Mehmet Kayhan YILDIZ-Hasan DÖNMEZ-Serdar ÖZGÜR/KONYA-KARAMAN, () - KONYA ve Karaman'da Ülkü Ocakları üyeleri, Diyarbakır'da  Lice'de 2'inci Hava Kuvvetomutanlığı'na bağlı bir askeri alana girerek Türk Bayrağı'nı indirmesine tepki gösterdi. 

Konya'da Ülkü Ocakları İl Başkanlığı önünde toplanan yaklaşık 700 kişi 'Bayrağa Saygı Yürüyüşü' yaptı. Kentin en işlek caddesi olan Zafer Meydanı'nda gerçekleştirilen yürüyüş sırasında, 'Bayrağa uzanan eller kırılsın', 'Bayrak şereftir şerefsizler ne bilir', 'Bayrağa uzanan eller kırılsın', 'Hükümet istifa', 'Vur vur inlesin Başbakan dinlesin' ve 'Ne mutlu Türküm diyene' sloganları attı. Ellerinde Türk Bayrakları ile yürüyüş yapan guruba çevredeki vatandaşlar da alkışlarla ve bozkurt işareti yaparak destek verdi. Yaklaşık 2 kilometre süren ve polisin geniş güvenlik önlemi aldığı yürüyüş Atatürk Anıtı'nda son buldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasını ardından toplanan kalabalık sessizce dağıldı. 

Ülkü Ocaklar İl Başkanı Dr. Ahmet Gedik, Türk Bayrağı'nın Türk Milleti için herşeyden kutsal olan ve uğruna milyonlarca şehit verilen bir değer olduğunu belirterek, "Bayrağımız bağımsızlığımızın simgesi olmanın yanısıra bizim şerefimiz ve namusumuzdur. Bu namusa ve şerefe leke düşürmek hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir. Bayrağımıza uzanan o elleri kırmayan ve bu duruma sessiz kalan siyasi iktidar, aynı zamanda kendi şerefine ve namusuna da gölge düşürmüştür" dedi. 

KARAMAN'DA DE YÜRÜYÜŞ

Karaman Ülkü Ocakları üyeleri de kent merkezinde 'Bayrağa Saygı Yürüyüşü' düzenledi. Aktekke Kent Meydanı'nda toplanan yaklaşık 300 kişilik grup, ellerinde Türk Bayrakları ile slogan atarak İsmet Paşa güzergahından Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Polis korteji eşliğinde yürüyen Ülkü Ocakları grubu üyeleri, Anıt Park’a gelerek yürüyüşü sonlandırdı. Grup, “Bayrak Şereftir, Şerefsizler Ne bilir” diyerek slogan attı.

Ülkü Ocakları Karaman Şubesi Başkanı Latif Pulcu, yaptığı açıklamada Diyarbakır'da Türk bayrağının indirilmesine tepki göstererek, ''Bölgede Türk Devletinin etkisi git gide azalırken, bölücülerin faaliyeti ise her geçen gün yoğunluk kazanmaktadır. Böyle giderse önümüzdeki günlerde çok daha vahim gelişmelerin yaşanılabileceği anlaşılmaktadır. Devletin varlığını ortada olmaması hasebiyle bölüler bölgeyi kontrolleri altına almış vaziyettedir" dedi. Toplanan gurup daha sonra sessizce dağıldı.

MKY-HD-ÖS(İA/SSA) (FOTOĞRAFLI)