KONYA’da yapımı devam eden 42 bin kişilik yeni stadın inşaatında çalışan yaklaşık 450 işçi, sahanın ortasına dizilip 'Soma' yazarak, maden ocağı faciasında ölen işçileri anıp, yaralılar ile işçi ailelerinin acısına destek oldu.
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve önümüzdeki sezon açılması beklenen 42 bin kişilik Şehir Stadı inşaatında çalışan yaklaşık 450 işçi, Soma'daki maden ocağı faciasında ölen işçileri anmak ve yaralılar ile işçilerin ailelerinin acılarını paylaşmak için sahanın ortasına dizilerek 'Soma' yazdı. Soma’daki acıya destek olmak için böyle bir şey yapmayı düşündüğünü belirten inşaat mühendisi Erkut Çağlar Çelik, şöyle dedi:
"Soma’dan gelen haber bizi yasa boğdu. Orada çaresiz bir bekleyiş, sessiz bir çığlık olduğunu insanların haykırışlarını burada hissettiğimizi göstermek istedik. Kilometrelerce öteden o insanların acılarına biraz da olsa ortak olmak istedik. Ben dün akşam böyle bir şey yazma fikrim oluştu. İşçi arkadaşlara durumu ilettik. Memnuniyetle kabul ettiler. 450 işçiyle bu yazıyı oluşturduk, dualar ettik."

HD(İA/İD) (FOTOĞRAFLI)