Engin ÖZMEN / EDİRNE, () - EDİRNE’de valilik tarafından, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince nehirlerde yasak avlanmalara yönelik denetimde kullanılması için 18 bin liraya alınan 4.5 metrelik motorlu tekne törenle suya indirildi. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin tekneyle nehre açılıp bir süre dolaştı. Vali Şahin, denetimler sayesinde Edirne’deki balık sayısının önümüzdeki yıl iki katına çıkacağını söyledi.
Edirne Tarım Müdürlüğü’nün nehirlerde yasak avlanma yöntemlerine yönelik denetim yapamaması üzerine Edirne Valiliği 18 bin liraya 4.5 metre uzunluğunda motorlu tekne satın aldı. Bugün yeni alınan tekne için valilik tarafından Tunca Nehri kıyısınra resmi tören düzenlendi. Törene Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Jandarma Komutanı Albay Hakkı Çetin, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Orhan Sarı katıldı.
'CAYDIRICI OLACAK'
Teknenin nehirler üzerinde dolaşarak yasak avlanma yöntemi kullanan kişileri denetleyeceğini ifade eden Vali Şahin, "Teknenin maddi değeri çok değil ama caydırıcılık özelliği var. Hani ne derler 'Köroğlu kendi gitmez selam gönderir.' Bu tekne selam gönderme niteliğindedir" dedi. 
Edirne'deki nehirlerden yılda 3.5 ton balık elde edildiğini belirten Vali Şahin şunları söyledi:
"Seneye bu vakitlerde bu Meriç Nehri’nde açık söylüyorum balık 7 tonu geçecektir. Arkadaşların bana verdiği bilgiye göre balıktan 21 milyon lira kazanç elde ediliyormuş, inşallah bunu 42 milyon liraya çıkaracağız. Buradan 50 aile ekmek yiyorsa, bunu 100’e çıkaracağız." 
VALİ TEKNEYLE GEZDİ
Açıklamaların ardından nehre indirilen Edirne Valiliği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol teknesi için Vali Şahin ve diğer protokol üyeleri tarafından kırmızı kurdele kesildi. Hizmete giren tekneye can simidi takarak binen Vali Şahin, Tunca Nehri üzerinde tekneyle bir süre dolaştı. Kıyaya çıkan Vali Şahin, "Ne olursa olsun en önemli olan karada olmak. Şair 'Denizden çok faydalanırsın ama sen yine denizin kıyısında ol' demiş, diye espri yaptı.
Teknenin suya sayılması sırasında UMKE sağlık ekibi ve Zodyak botlu arama kurtarma ekibi de hazır bekletildi.

FOTOĞRAFLI