Saffet YENİGÜN/KEMER(Antalya), () - ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (Tümrad-Der) tarafından düzenlenen '8'inci Ulusal Radyoloji Teknisyenleri Kongresi' ve MR Fizik Kursu'nun gala yemeği, Soma'daki maden faciası nedeniyle iptal edildi. Kongre Başkanı Prof.Dr. Tamer Kaya, elde edilen gelirin tamamının madencilerin ailelerine bağışlanacağını söyledi.
Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği'nce Göynük Mahallesi'ndeki Mirada Del Mar Otel'de 15-18 Mayıs günleri arasında düzenlenen '8'inci Ulusal Radyoloji Teknisyenleri Kongresi' ve MR Fizik Kursu kapsamında basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Kongre Başkanı Prof.Dr. Tamer Kaya, Tümrad-Der Başkanı Heybet Aslanoğlu ve Memur Dernekleri (Memur-Der) Federasyonu Genel Başkanı Cengiz Özbay katıldı. Kongre sonunda yapılması planlanan gala gecesini iptal ettiklerini belirten Kongre Başkanı Kaya, "Ülkemiz yastayken gala gecemizi yapamazdık ve iptal ettik. Buradan gelecek gelirin tamamını, Soma'da hayatlarını kaybeden maden işçilerimizin ailelerine bağışlıyoruz" dedi.
"EĞLENENLERİ KINIYORUM"
Memur-Der Federasyonu Genel Başkanı Cengiz Özbay ise maden faciası nedeniyle 3 günlük milli yas ilan edildiğini hatırlatarak, "Bu acı, hepimizin acısıdır. Bu acıyı yaşayanlar kan ağlarken, diğer tarafında eğlence yapan insanları kınıyorum. O acıyı hepimiz içimizde hissettik ve buradaki gala gecesi iptal edildi. Yaklaşık 20 bin TL'yi, Soma'daki yetkililere teslim edeceğiz" dedi.
"BU ACININ TARİFİ YOK"
Tümrad-Der Başkanı Heybet Aslanoğlu da son derece üzüntülü olduklarını ve Soma'da meydana gelen acıyı tarif etmenin mümkün olmadığını söyledi. Olayı, alın yazgısı değil, cinayet olarak tanımlayan Aslanoğlu, şöyle konuştu:
"Bu cinayet, bu alandaki taşeronlaştırmanın, kar hırsının, yeterli önlemler alınmamasının ve daha da önemlisi gerektiği gibi denetim yapılmaması, yaptırım uygulanmamasının sonucudur. Tamamen kar amaçlı çalışan taşeronluk sistemi uygulandıkça, yeni iş cinayetlerinin yanşaması kaçınılmaz olacaktır. Sadece Soma değil, çalışma hayatının her alanında işçi sağlığı ve iş güvenliği konusundaki eksikliklerden dolayı onlarca vatandaşımızı yitiriyoruz. Biz radyoloji çalışanları da aynı maden işçileri gibi ağır ve tehlikeli işlerde çalışıyoruz. Bu bir alın yazısı değil. Ağır ve tehlikeli olsa da hiçbir mesleğin fıtratında ölüm olamaz, olmamalıdır. Ağır ve tehlikeli işler kapmasında değerlendirilen alanlarda taşeronlaştırmaya son verilmesi, gerekli önlemlerin alınarak denetimlerin yapılması için siyasi iktidarı göreve çağırıyoruz."

SY(HA/İD) (FOTOĞRAFLI)