MUĞLA’nın Bodrum İlçesi Konacık Beldesi’nde bu yıl ilk kez düzenlenen deve güreşlerini, yaklaşık 8 bin kişi izledi. Kıyasıya mücadele eden develeri sahipleri ve hakemler ayırmakta güçlük çekti.
Bodrum İlçesi Konacık Beldesi’nde bu yıl ilk kez düzenlenen Konacık 1'inci Deve Güreşi Şenliği’ne, Ege Bölgesi’nden yaklaşık 95 deve katıldı. Bitez Kavşağı’ndaki arenada düzenlenen güreşleri, Konacık Belediye Başkanı MHP’li Mehmet Tosun, Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Kocadon, Bodrum eski Kaymakamı Cumhur Güven Taşbaşı ve yaklaşık 8 bin kişi izledi. Güreşleri izleyenler davul- zurna eşliğinde yöresel oyunlar oynadı. İzleyiciler arasında renkli görüntüler oluştu. 22 derece hava sıcaklığı altında yapılan ve yaklaşık 8 saat süren güreşlerde develer kıyasıya mücadele etti.
Berabere biten maçlarda hakemler ve deve sahipleri, develerin güreşlere devam etmesi üzerine zor durumda kaldı. Bazı deve sahipleri yere düştü. Güreşlerde Konacık Belediyesi Kupası’nı 'Kahraman Ege', Konacık Spor Kulübü Kupası’nı 'Derin Efe', Konacık Kalkındırma Derneği Kupası’nı ise 'Ayanoğlu' adlı develer kazandı. Güreşleri kazanan develerin sahiplerine kupalarını Belediye Başkanı Mehmet Tosun ve Konacık Spor Kulübü Başkanı Mehmet Melengeç verdi.