Ebubekir KARATOPRAK/ŞIRNAK, () - ŞIRNAK'ın Uludere İlçesi'nde solunum cihazına bağlı yaşamını sürdüren ALS hastası 20 yaşındaki Ahmet Kara'ya Şırnak İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mustafa Sakaoğlu, elektrik kesintisinde zor durumda kalmaması için jeneratör hediye etti.
Uludere İlçesi'ne bağlı Şenoba Beldesi'nde yaşayan Ahmet Kara, vatani görevini er olarak yaptığı Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda rahatsızlanınca, kaldırıldığı hastanede ender görülen ALS (merkezi sinir sistemi hastalığı) hastalığı teşhisi konuldu. GATA'ya sevk edilen Kara,'ya askerliğe elverişsiz raporu ile kendisine de bir solunum cihazı verilip, memleketine gönderildi. Kara'nın yaşadığı beldede sık sık elektrik kesilmesi ve ölümle karşı karşıya kalması nedeniyle Şenoba Jandarma Karakol Komutanlığı'ndan yardım istedi.
Şırnak İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Mustafa Sakaoğlu, ziyaret ettiği Ahmet Kara'ya elektrik kesintilerinden dolayı sorun yaşanmaması için jeneratör yardımında bulundu. Kara Ailesi'ni ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulunan Albay Sakaoğlu, Ahmet Kara ile bir süre sohbet etti. Albay Sakaoğlu, "Ablan ve annen sana iyi bakıyor. Annen senin için dua ediyor. Bizler buradayız. Sen inanırsan, bu işler güzel olacak. İnşallah iyileşeceksin. İyileştiğinde ziyaretime gelirsin. Biz her zaman senin yanındayız" dedi.
Ahmet Kara'nın kız kardeşi Gurbet Kara da beldede sık sık elektrik kesintisi olduğunu ifade ederek, "Hatta geçenlerde elektrik kesildi. Hastamız makinesiz kaldı. Çok kötü bir duruma düştü. Hastaneye kaldırdık. Sağ olsunlar komutan jeneratör getirdi. Şu anda bile elektriğimiz yok. Komutan bu jeneratörü ayarlamasaydı. Şu an biz hastanelik olacaktık" diye konuştu.
Ahmet Kara'nın annesi Leyla Kara ise, ziyaret ve yardımlardan dolayı memnuniyetini ifade ederek, Albay Sakaoğlu'na teşekkür etti. Kadın astsubaylar, ağlayan Ahmet Kara'nın annesi ve kızkardeşi ile yakından ilgilenerek onları teselli etmeye çalıştı.

EK(GG/AAA)(FOTOĞRAFLI)