MARDİN'in Kızıltepe İlçesi'nde yaşayan, evli ve 5 çocuk babası 40 yaşındaki Hüseyin Yıldırım, 5 yıl önce yüksek gerilim hattına kapılması sonucu kaybettiği kol ve bacakları nedeniyle zor günler yaşadığını belirterek, kendisini ziyaret eden Mardin Valisi Ahmet Cengiz'den, kendisine kol ve bacak nakli  yapılması konusunda yardım istedi.
Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ile birlikte Kızıltepe'de 2008 yılında yüksek gerilim hattı akımına kapılarak her iki kol ve bacağını kaybeden boyacı ustası Hüseyin Yıldırım'ı evinde ziyaret etti. Beş yıl önce inşaatta çalıştığı sırada geçirdiği kazayı Vali Cengiz'e anlatan Hüseyin Yıldırım, kazanın ardından ilk kez bir devlet yetkilisinin evine kadar gelerek, kendisini ziyaret ettiğini söyledi.
DEVLETİN VERDİĞİ 700 LİRA AYLIKLA GEÇİNİYOR
Devletin verdiği 700 liralık bakıcı ücretiyle geçinmeye çalıştıklarını belirten Yıldırım, bu para ile okula giden 4 çocuğun masrafını karşılayamadığını, ailesiyle birlikte derme-çatma bir evde yaşamak zorunda kaldığını anlattı. Yıldırım şunları söyledi:
"Sosyal güvencem olmadığı için tazminat da alamadım. Devletten aldığım 700 lira ile evimin ve çocuklarımın ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorum ama yetmiyor. Bacaklarım olmadığı için yürüyemiyorum, kollarım olmadığı için Kuran-ı Kerim'i okurken sayfayı bile eşime çevirtiyorum. Çocuklarıma sarılamıyorum. Aslında her halime şükrediyorum ama, en fazla içime oturan ve özlemini duyduğum tek şey çocuklarıma sarılamamamdır. Yaşadığım kazadan sonra benimle beraber eşimin de hayatı karardı. Lavabo ihtiyacımı da, tıraşımı da, diğer şahsi bakımımı da, çok şey borçlu olduğum eşim yapıyor. Bir suyu bile eşimin yardımı olmadan içemiyorum, onun için de çok üzülüyorum."
ORGAN NAKLİ İÇİN VALİDEN YARDIM İSTEDİ
Özellikle yakınlarını kazalarda kaybeden aileleri, organ bağışında bulunmaları konusunda duyarlı olmaya davet eden Yıldırım, Akdeniz Üniversitesi'nde yapılan başarılı organ nakli ameliyatlarının kendisi için umut olduğunu söyledi. Yıldırım şöyle devam etti:
"Akdeniz Üniversitesi'ni arayarak organ nakli için kaydımı yaptırdım ancak, ben bu konuda bütün yetkililerden özellikle yardım bekliyorum. Organ bulunması durumunda bana öncelik verilmesini özellikle istiyorum. Organ bağışı olmadığı için ihtiyaç sahibi olan bizler de beklemede tutuluyoruz. Ben bacaklarımdan vazgeçtim, sadece kol nakli için organ bağışı bekliyorum."
'KOL NAKLİ HEPİMİZİN HAYATINI DEĞİŞTİRECEK'
Hüseyin Yıldırım'ın bütün ihtiyaçlarını karşılayan vefakar eşi Songül Yıldırım da, kocasının durumunu döktüğü gözyaşları arasında anlattı. Eşinin yanından 5 dakika dahi ayrılamadığını dile getiren Songül Yıldırım şöyle dedi:
"Eşim tek başına ayağa bile kalkamıyor. Onu yalnız başına bırakamadığım için çoğu zaman hastalanan çocuklarımı doktora bile götüremiyorum. Bu duruma benden çok çocuklarım üzülüyor. Allah'a çok şükür ediyorum ki her şeye rağmen kocam aramızda. Duyarlı vatandaşlardan organ bağışı konusunda yardımcı olmalarını istiyorum. Bir kol nakli ile hepimizin hayatı değişecek."
VALİ DE ORGAN BAĞIŞI ÇAĞRISI YAPTI
Yıldırımın durumuyla ilgili gerekli notları alan Vali Ahmet Cengiz şöyle konuştu: