Cenk TOPCU/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ta, Kokaksu Deresi'nin kenarında 1936'da kurulan kaplıcası ilgi görüyor. Çevre il ve ilçelerden gelenler, kaplıcadaki havuzlarda çeşitli rahatsızlıklarına derman arıyor.
Çaydamar Mahallesi'nden geçerek kent merkezinde Acılık Deresi ile birleşen Kokaksu Deresi'nin kenarında 16 havuzdan oluşan Cansu Şifalı Su Kaplıcası'nın her yaştan ziyaretçisi bulunuyor. Kaplıcayı daha çok kireçlenme, mide ve idrar yolları rahatsızlığı, basur, egzama, mantar, sinüzit, guatr gibi rahatsızlıkları olanlar ziyaret ediyor. Cilt bozukluğu, vücut çatlağı olanlar ile kepek sorunu yaşayanlar da kaplıcaya ilgi gösteriyor.
20 yıldır tesisin işletmeciliğini yapan 53 yaşındaki Mustafa Bıyıklı, Kokaksu Deresi'nin kenarındaki kaplıcaya suyun Bolu tarafından ormandan geldiğini söyledi. Bıyıklı, 21 ile 35 seans sonra birçok hastanın kaplıcada derdine derman bulduğunu belirtti. Bıyıklı, "Bu su içildiği zaman böbrek, mide, basur, egzama gibi birçok hastalığa faydası var. Suya girildiğinde ise cilt bozukluğu, vücut çatlağı olanlara iyi geliyor. Sedef hastası olanlar buraya geliyor. Burada birçok insan hastalıklarına şifa bulmuştur" dedi.
Kaplıcaya İstanbul'dan geldiğini belirten Şaban Akkaya ise "Ben annemi ve babamı getirdim. Buranın deri hastalıklarına faydalı olduğunu biliyoruz. Ben çocukken ayaklarımda çok topuk çatlakları olurdu. Ben bu suyun faydasını gördüm, ayaklarım iyileşti ve artık öyle bir şikayetim yok" dedi.
Akkaya, şehir dışından gelenler için kaplıcanın bulunduğu alana bir tesis yapılmasını istediklerini de söyledi.

FOTOĞRAFLI