İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, kargoyla Brezilya'dan Türkiye'ye gönderilen tekstil ürünlerine emdirilmiş yaklaşık 5 kilo kokain ele geçirdi. Kargo paketinin açılması ve uyuşturucu emdirilmiş tekstil ürünlerinin incelenmesi polis kameralarına da yansıdı.
İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, Brezilya'dan Türkiye'ye gönderilen bir kargo paketini “risk analiz" yöntemiyle inceleyerek şüpheli olarak değerlendirdi. Kargo kutusunu inceleyen ekipler, içinde örtü, havlu, tişört gibi tekstil ürünleri olduğunu belirledi. Narkotik uzmanlarının yaptığı incelemede, tekstil ürünlerine kokain emdirildiği tespit edildi. Özel bir sıvı ile tekstil ürünlerine emdirilen kokainin yaklaşık 5 kilo olduğu dile getirildi. Yapılan çalışmayla kargoyu almaya gelen tekstilci Fatma E. de gözaltına alındı. İfadesinde, uyuşturucu ile ilgisinin olmadığını, kargoda, numune tekstil ürünü olduğunu bildiğini söylediği öğrenildi. Emniyetteki işlemlerin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilen Fatma E. tutuklandı.
O ANLAR POLİS KAMERALARINA DA YANSIDI
Kargo paketinin açılması ve yapılan inceleme polis kameralarına da yansıdı. Görüntülerde kargo paketini açan ekibin tekstil ürünlerini incelemesi görülüyor. Tekstil ürünlerinden alınan bir numunenin uyuşturucu test kitinde analiz edilmesi de görüntülere yansıyor.