Taylan YILDIRIM/İZMİR, () - İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Başkan adayı Aziz Kocaoğlu, eşi Türkegül Kocaoğlu ile Bornova Suphi Koyuncuoğlu Ortaokulu’nda oyunu kullandı. Kocaoğlu, "Uzunca bir süredir siyasetçiler, adaylar konuştu. Bugün biz sustuk, İzmirli hemşerilerimiz konuşacak" dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, oyunu kullanmak için saat 10.15 sıralarında Bornova Suphi Koyuncuoğlu Ortaokul’a geldi. Eşi Türkegül Kocaoğlu'yla birlikte oyunu 1162 numaralı sandıkta kullanan Aziz Kocaoğlu, burada kendisine selam verip, burada bulunanlarla ayaküstü sohbet etti.
"GERÇEK ORANLARI HALK GÖSTERECEK"
Oyunu kullandıktan sonra çıkışta açıklama yapan Aziz Kocaoğlu, şöyle dedi:
"Uzun bir süredir siyasetçi, adaylar konuştu. Bugün biz sustuk, İzmirli hemşerilerimiz konuşacak. Akşam da onların konuşmalarının sonucu hep beraber, adaylar muhtar adayları belediye meclis üyesi arkadaşlarımız, belediye başkan adayı arkadaşlarımız yani bizler dinleyeceğiz. Bugün böyle bir gün, susma günümüz. Akşam sonucu alınca biz uzunca bir süre konuştuktan sonra, propaganda yaptıktan sonra bugün kendimizi İzmirli hemşerilerimize teslim ettik. Onlar kullanacağı oylarla, muhtarlar, meclis üyeleri, belediye başkanları yani yerel yöneticilerini 5 yıllığına seçecek. Kentimiz için ülkemiz için hayırlı olsun."
Aziz Kocaoğlu, yerel seçimlerin genel seçim havasına dönüştüğü yönündeki bir soru üzerine, şöyle dedi:
"Şu andaki ülkedeki ekonomik, siyasi, sosyal ve kültürel süreçle ilgili bir durum. Hiçbir yerel seçim bu kadar genel seçim havasına girmedi. Ülkemizin son dönemde daha doğrusu 2013 yılından beri yaşadığı süreç, 30 Mart yerel seçimlerini genel seçim havasına soktu. Ama biz İzmir’de sürekli tansiyonu düşürmeye çalıştık. Projeleremizi anlatarak tansiyonu düşürmeye çalıştık. Çünkü genel siyaset politikacıların işi. Biz yerel hizmet için seçiliyoruz. Bu konuda aşırı özen gösteriyoruz CHP olarak."
Seçim sonuçlarını gece yarısı bir yerden takip edeceğini, saat 24.00’ten sonra sokağa çıkacağını dile getirdi.
EŞİM HARİKA SÖYLERDİ
En önemli vatandaşlık görevini yaptığını belirterek İzmir için, Türkiye için dünya barışı için hayırlı olmasını dileyen Türkegül Kocaoğlu da, eşinin "Hayat bayram olsa" seçim reklamındaki performansıyla ilgili soruya, "Kulağının iyi olmadığını anladık" dedi. Eşine cevap veren Aziz Kocaoğlu ise, "Kulağımın iyi olmadığı herkes tarafından malum. Eğer yerime söyleyebilseydi Türkegül söylerdi ve harika olurdu" dedi.
Aziz Kocaoğlu, ayrılmadan önce de Bornova Belediye Başkan adayı Olgun Atila, eşi Hikmet Atila, kızları Ülkü Sedef Atila ve İlke Ada Atila ile hatıra fotoğrafı çektirdi, küçük kızlarla yakından ilgilendi.

TY(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)