İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, TOKİ'nin inşaat firmalarıyla sözleşmesini imzaladığı ve yer teslimini yaptığı Karşıyaka Stadı ve Göztepe Gürsel Aksel Stadı'na karşı hukuki girişimlere başlayacaklarını söyledi. Kocaoğlu, "Kentin trafiğini, planlamasını göz ardı ederek stat yapmak doğru değil" dedi.
CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çakabey gemisinin ilk seferinden sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kocaoğlu, TOKİ'nin yer teslimini yaptığı Karşıyaka İlçe Stadı ve Göztepe Gürsel Aksel Stadı'yla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Bu statların yapılmasının doğru olmadığı için hukuki süreç başlatacaklarını belirten Kocaoğlu "Kentin trafiğini göz ardı ederek stat yapılması doğru değildir. Stat yapılacak yer zaten vardır. Güvenliği gibi birçok konu var. Hem Gürsel Aksel'de, hem de Karşıyaka'da stat yapmak isteyenlerin ne gibi bir mantık taşıdıklarını anlayabilmiş değilim. Biz de hasbelkader on yıldır büyükşehir belediye başkanlığı yapıyoruz. Kent konusunda, planlama konusunda, trafik, ulaşım konusunda belli bir deneyimiz var. Deneyimli kadrolarımız var. Bunun nasıl çözüleceği ve hangi mantıkla yapıldığı konusunda kafamızda çok büyük soru işaretleri var. Hukuki mücadelesini vereceğiz. Kent bir bütündür. Kentin sahibi yetkilisi, kentin problemlerini çözen ve çözecek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi'dir. Belediyenin kararı tartışılmadan emrivakilerle iş yapılıyor. Daha projeleri bile görmedik. Projeleri görmeden yangından mal kaçırır gibi stat ihalesine çıkmanın hiçbir mantığı yoktur. Stat yeri de bellidir. Daha önceden belirlenmiştir. İhtiyacı olan yere yapılır. ‘Onlar yapmazsa biz yaparız' diye de defalarca söyledik. Önümüzdeki hafta da Spor Bakanlığı'ndan randevu alıp, bu konuları da konuşacağız. Gitmeden önce ve görüşmeden sonra İzmirli hemşerilerimizi bilgilendireceğim" dedi.
"YILDIRIM'IN TAKİBİ, PROJELERİ ANKARA'DAN ÇIKARACAĞI ANLAMINA GELİYOR"
Kocaoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın, verilecek hizmetlerle ilgili olarak söylediği "Gözüm kulağım İzmir'de" sözünü nasıl değerlendirdiği sorusuna "Çok iyi. Kendisine teşekkür ediyorum. Gözünün kulağının İzmir'de olması bir İzmir milletvekili olarak son derece önemli ve kıymetli. Bu İzmir'in projelerini merkezi hükümette takip edeceği ve oradaki onayları çıkaracağı anlamına geliyor. Ben böyle anlıyorum. Kendisine de buradan sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.

UB(AÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)