Tolunay DUMAN/TARSUS, (MERSİN), () - MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanan MHP'li Burhanettin Kocamaz, Tarsus İlçesi'nde Zafer Yürüyüşü düzenledi.

Tarsus'ta 20 yıl Belediye Başkanlığı görevini yürüten ve geçtiğimiz gün gerçekleştirilen yerel seçimi kazanarak Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olan Kocamaz, Tarsus Belediye Başkanlığı'nı kazanan Şevket Can ile birlikte Zafer Yürüyüşü gerçekleştirdi.

Yaklaşık 30 bin kişinin katıldığı etkinlikte vatandaşlar cadde ve sokaklara sığmadı. Ellerine Türk Bayrağı ve MHP bayrakları alan kalabalık, davul zurna eşliğinde Kocamaz ve Can ile birlikte Cetvel son duraktan Cumhuriyet Alanına kadar yürüdü. Güzergah üzerinde çiçekler ve kurban kesilerek karşılanan Kocamaz ve Can’ı vatandaşlar konfeti yağmuru tuttu. Yürüyüşte vatandaşlarla selamlaşarak teşekkür eden Kocamaz ve Can'ın eşleri de kendilerine yürüyüş boyunca eşlik etti.

Yürüyüşün ardından düzenlenen mitingde partililere seslenen Kocamaz, Tarsusluların ve Mersinlilerin hizmete oy verdiğini belirterek belediyeciliğin bir gönül işi olduğunu söyledi. Konuşmasında birlik mesajları veren Kocamaz, "Biz, siz hepimiz beraberiz. Allah hepinizden razı olsun. Sizler olduğunuz sürece Kocamaz’ı hiç kimse yıkamaz. Halkın önünde hiç kimse duramaz. Hiç kimse bizi fitne fesat ile durduramaz. Sizler yüreklerinizi meydanlara döktünüz, bunların ampulünü patlattınız. Boş yere birileri çıkıp, bağırıp çağırmasın. Fitne fesatla hiç bir yere varamayacaklarını anladılar. Bizim mücadelemiz yalanla, talanla ve çalanla mücadeledir. Vereceğimiz vatan, bayrak, millet, ezan ve hizmet mücadelesi ile Tarsus'u ve Mersin'i Allah'ın izniyle bundan böyle hiç kimse alamayacak. Mersin’i bir bütün olarak ele alacağız. Sizlerin Tarsus’ta vurduğu mührü hep birlikle ilimize hizmetlerle vuracağız. Allah birliğimizi dirliğimi bozmasın" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Burhanettin Kocamaz ile Tarsus Belediye Başkanlığını kazanan Şevket Can, ilçe yöneticileriyle birlikte birlik pozu vererek partililere karanfil attı.

Ayrıca düzenlenen mitingin sonunda, sanatçılar Kadir Somer ve Atilla Yılmaz mini konser verdi.

TD(SÜ/SSA) (FOTOĞRAF)