HAVA sıcaklığının dün akşam saatlerinden itibaren düşmeye başlamasıyla Kocaeli bölgesinde yüksek kesimlerde kar yağışı başladı. Samanlı Dağları'nın bölgedeki en yüksek noktası olan Kartepe'de kar kalınlığı öğlen saatlerinde 50 santime yaklaştı. Deniz seviyesinden yüksekte olan Kocaeli Üniversitesi Kampüsü'nün de bulunduğu Umuttepe ile Körfez İlçesi'nin İlimtepe bölgelerinde de yerler beyaza büründü.
Meteoloji tahminlerine göre önümüzdeki pazartesi veya salı günü etkili olması beklenen kar yağışı, Kocaeli'de yüksek kesimlere erken düştü. Hava sıcaklığının deniz seviyesinde 4 dereceye kadar düştüğü bölgede yerleşim birimlerinde yağmur devam ederken, yüksek kesimlerde kar yağdı. Yaklaşık 1650 metre ile Samanlı Dağları'nın bölgedeki en yüksek kesimi olan, Green Park Resort Otel ve kayak merkezinin de bulunduğu Kartepe'nin zirvesinde geceden başlayan yoğun yağışla kar kalınlığının öğlen saatlerinde 50 santime yaklaştığı belirtildi. Öğlen saatlerinde, Kocaeli Üniversitesi kampüsünün de bulunduğu Umuttepe ile Körfez İlçesi'nin İlimtepe semtlerinde de kar yağışı sonucu yerler beyaz örtüyle kaplandı. 
Yağış sonucu İzmit Körfezi'ni çevreleyen dağlardaki beyazlık yaşav yavaş aaşağılara doğru inerken, yağışın yarın ve öbür gün de sürmesinin beklendiği, gece bölgedeki hava sıcaklığının deniz seviyesinde sıfıra düşmesinin beklendiği kaydedildi.