İZMİT,(Kocaeli),() - BİR zamanlar Türkiye Birinci Ligi'nde şampiyonluk mücadelesi veren, ancak bugün Türkiye 3'ncü Ligi'nden amatör kümüye düşmemesi mucizelere kalan Kocaelispor taraftarları kent içinde protesto yürüyüşü yaptı. Taraftarlarla, aynı anda yürüyüş yapan TKP'liler aynı güzergahta karşılaşınca yaşanan kısa süreli kavga polis tarafından büyümeden önlendi. 
İzmit'te Fethiye Caddesi'nde toplanan 'Hodri Meydan Grubu' olarak bilinen yaklaşık bin Kocaelispor taraftarının yürüyüşüne polis önce izin vermek istemedi. Bu daha sonra sinevizyon gösterisinin yapılacağı düğün salonuna kadar yürümelerine izin verildi. Bu arada bazı taraftarlar ile yine Yürüyüş Yolu'nda yürüyen TKP'liler arasında önce sözlü atışma, daha sonra kısa süreli kavga yaşandı. Polis hemen araya girerek kavga eden gençleri ayırdı. Aralarında TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan'ın da bulunduğu TKP'lilerla taraftarlar daha sonra ayrı yönlere doğru yürüdüler. 
Yürüyüşe daha sonra Kocaelispor Kulübü'ne en parlak döneminde uzun süre başkanlık yapan, şu anda CHP İzmit Belediye Başkan adayı olan Sefa Sirmen ve partililer de katıldı. Buluşmanın gerçekleştirildiği düğün salonunda konuşan Taraftarlar Derneği Başkanı Özgür Taşkıran, Kocaelispor'u Sefa Sirmen'in efsane takım haline getirdiğini belirtti. Sefa Sirmen de bir konuşma yaparak belediyenin desteği olmadan Kocaelispor'un ayakta durmasının imkansız olduğunu kaydetti. Sirmen, "Kocaelispor'u her yıl bilerek küme düşürdüler. Şimdi seçim zamanı yardım yaparak destek oluyorlarmış süsü veriyorlar. Destek olun, Kocaelispor sizi sırtında taşır"  diyerek  kendisinin Kocaelispor'a desteğe devam edeceğini söyledi. Taraftarlar daha sonra Kocaelispor'un eski parlak günlerinden derlenen görüntülerden oluşan sinevizyon gösterisini izledikten sonra dağıldı.

SY (MB/RT) (FOTOĞRAFLI)