KOCAELİ Beşir Derneği öncülüğünde Suriye ve Irak Türkmenleri'ne gönderilmek üzere hazırlanan 3 TIR dolusu insani yardım konvoyu yola çıktı.
Kocaeli Beşir Derneği, Semerkand ve Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) ortaklaşa organize ettiği 3 TIR dolusu gıda ve giyim ürününden oluşan insani yardım malzemesi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zekeriya Özak, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Semerkand Vakfı Şube Başkanı Abdullah Erol, Semerkand Vakfı Kocaeli İl Başkanı Utku Erikli ve vatandaşlar katılımıyla törenle yola çıktı.
Suriye’de savaş başladığı günden itibaren insani yardım malzemeleri gönderdiklerini söyleyen Semerkand Kocaeli Vakfı İl Başkanı Utku Erikli, "Savaşın başladığı günden itibaren yardımlarımız artarak devam ediyor. Şu ana kadar 300 bin aileye gerekli yardımları ulaştırdık. Dernek olarak nerede zulüm gören bir toplum varsa oraya insanlık adına yardım gönderiyoruz. Suriye'de başlayan savaş sonrasında yardımlarımız durmaksızın devam ediyor" diye konuştu.
Yapılan yardımların artarak devam etmesini dilediğini söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zekeriya Özak, "Ülke olarak hep mazlumların yanında olduk. Acıyı en çok çekenler bilir. Bizler de bu yönümüzde zaten iyi bir milletiz. En kötü günümüzde bir bütün olarak bir araya gelmeyi başarıyoruz. Böyle güzel bir yardım organizasyonunda emeği geçen tüm vatandaşlarımıza da en içten dileklerimi sunuyorum. Umarım bu yardımlar artarak devam eder" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından araçlar dualar eşliğinde yola çıktı.

FOTOGRAFLI