KOCAELİ'nin Çayırova İlçesi'nde yapılacak olan kentsel dönüşüme karşı çıkan İnönü ve Emek Mahallesi sakinleri, hazırladıkları dilekçeleri vermek amacıyla 3 otobüsle AK Parti İl Teşkilatının temayül yoklamasının yapıldığı salona gitmek istedi. D-100 Karayolu Kuruçeşme gişelerinde polis tarafından otobüsler durdurulunca mahalle sakinleri ile polis arasında çıkan arbedede 6 kişi gözaltına alındı.
Çayırova İlçesi Emek ve İnönü mahallelerinde oturan vatandaşlar, yapılacak olan ve mahallelerini de kapsayan kentsel dönüşümü protesto etmek ve hazırladıkları dilekçeleri vermek için 3 otobüsle İzmit'e geldi. Polis ekiplerince Kuruçeşme gişeleri çıkışında otobüsler durdurularak geri gönderilmek istendi.
POLİS İZİN VERMEDİ ARBEDE YAŞANDI
AK Parti İl Teşkilatının temayül yoklamasının gerçekleştirildiği salona yürümek isteyen vatandaşlar bu kez Çevik Kuvvet ekibi tarafından durdurulmak istendi. TEM ve D-100 Karayolu Ankara yönü yaklaşık 15 dakika boyunca protestocular nedeniyle ulaşıma kapatıldı. Polis ve mahalle sakinleri arasında kısa süreli çıkan arbedede 6 mahalle sakini gözaltına alındı.
Seslerini duyurmak amacıyla İzmit'e geldiklerini söyleyen mahalle sakinlerinden Derya Kaya, "Milletvekilleri de buradayken sesimizi duyurmak için İzmit'e geldik. Polisin engelemesiyle karşılaştık. Kentsel dönüşüm alanı içersine alınmış bizim evlerimiz. Bu çalışma da 2 yıl önce yapılmış ve bizim haberimiz yok. Mahalle sakinlerine bilgi verilmemesi bizim indişelerimizi arttırıyor" dedi.
'HAKLARIMIZI GASP EDİP RANTA ÇEVİRİYORLAR'
Gasp edilen yerlerinin ranta çevrildiğini iddia eden mahalle sakinlerinden Feran Kavrazcı "Bizim haklarımızı gasp edip ranta çeviriyorlar. Evimizi yıkarak kimse bize hizmet veremez. Belediye başkanını yaptıkları yanlış. İnönü ve Emek Mahallelerinde büyük bir rant var. Halk da buna müsade etmiyor" dedi.
Daha sonra AK Parti Çayırova İlçe Başkanı protestocuları ikna edip otobüslere bindirdi. TrafiĞe kapatılan TEM ve D-100 Karayolu Ankara Yyönü ulaşıma tekrar açıldı.