UKRAYNA'da yaşanan olayların ardından Kırım Özerk Cumhuriyeti'ne Rus askerlerinin girip havaalanları ve birçok kritik devlet binasını işgal etmesi üzerine, Kocaeli Kırım Tatarları Derneği işgale dikkat çekmek için İzmit'te imza kampanyası başlattı.
Kocaeli Kırım Tatarları Derneği bugünkü gelişmeler üzerine Sabri Yalım Parkı’nda çadır kurarak, Kırım’da yaşanan işgal ve zulümlere dikkat çekmek için imza kampanyası başlattı. Dernek yöneticilerinden Gülçin Yılmaz, Kırım Tatarları olarak Türkiye’de büyük bir kitle olduklarını, orada yaşayan akrabalarından aldıkları bilgilere göre insanlara zulüm edildiğini, buna karşılık Türk Hükümetinin ise herhangi bir şey yapmadığını söyledi. Gülçin Yılmaz şöyle devam etti:
"Kırım’da işgal var. Şu ana kadar Hükümet ve siyasi partiler tarafından herhangi bir duyarlılık gösterilmedi. Mısır’da, Suriye’de ve Arap ülkelerinde yaşananlara ülke olarak tepkimizi koyduk. Kırım'da yaşayanlar da Müslüman ve üstelik soydaş. Yetkililerin ve yöneticilerin bu konu üzerinde çalışma yapmalarını ve bir duruş sergilemelerini bekliyoruz. Aylardan bu yana Ukrayna’da gelişen ürkütücü olaylar hepimizin bilgisi dahilindedir. Malesef Ukrayna’daki iç ve dış güçler, ülkeyi bölme gayreti içine girmişlerdir. Kırım’da son dönemde yaşanan iç olaylar özellikle Kırım Özerk Cumhuriyeti Meclis Başkanı Vladimir Konstantinov’un Moskova’da verdiği beyanatta, bağımsızlık ilan edebileceklerini ifade etmesi bu güçlerin gerçek amaçları hakkında ipuçları vermiştir. Ukrayna Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını tehlikeye düşürecek çalışmalardır. Bunlar yaşanırken soydaşlarımıza büyük haksızlıklar yapılıyor. Bu durumda Türkiye diasporasının, siyasi partilerin, parlemento ve hükümetimizin üzerine düşeni yerine getirmesini ve Kırım halkına bir kere daha 18 mayısı yaşatmamak için mücadele etmelerini bekliyoruz. Bütün yetkili kurum ve elçilikleri duyarlılığa davet ediyoruz."

MB(MB/AAA)(FOTOĞRAFLI)