İZMİT (Kocaeli), () - KOCAELİ'de yerel seçimlere sabah saatlerinden itibaren yoğun bir katılım gözlendi. Hasta seçmenlere ambulans hizmeti verildi, yaşlılar da yakınlarının yardımıyla sandık başına giderek oyunu kullandı.
Kocaeli'de Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 16 siyasi parti adayının yanı sıra 2 de bağımsız aday yarışıyor. Kocaeli'de toplam 1 milyon 177 bin 975 seçmenin 4 bin 25 sandıkta oy kullanması bekleniyor. Seçmenler Kocaeli'de Büyükşehir Belediye Başkanının yanı sıra, merkez ilçe İzmit, Başiskele, Çayırova, Darıca, Derince, Dilovası, Gebze, Gölcük, Kandıra, Karamürsel, Kartepe ve Körfez İlçesi belediye başkanlarını da seçecek. Yine Kocaeli'de seçmenler 473 muhtarlık için de oy kullanıyor.
AK Parti'den yeniden Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterilen mevcut başkan İbrahim Karaosmanoğlu Başiskele İlçesi'nde Yuvacık Ortaokulu'nda oyunu kullandı. MHP adayı Saffet Sancaklı Kuruçeşme'de, CHP adayı Tahsin Tarhan ise Darıca İlçesi'nde oyunu kullandı.
Kocaeli’nin Gebze İlçesi'nde özel bir hastanenin genel cerrahi servisinde yatarak tedavi gören olan 71 yaşındaki Abdurrahman Duran, yerel seçimde oy kullanmakta ısrar edince, hastanenen ambulansı ile Pelitli Köyü'ne götürülerek oyunu kullanması sağlandı. Aynı hastanede kalan 10 hasta da, yine ambulanslarla Gebze’nin Pelitli Köyü'ne götürülerek burada oy kullandı. 

(MB/COŞ) (FOTOĞRAFLI)