Ergün AYAZ / İZMİT(Kocaeli), () - TÜRK Eğitim Sendikası Kocaeli Şubesi yönetici ve üyeleri, eğitimde siyasal kadrolaşma iddialarını protesto etmek amacıyla  Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de bulunduğu Kocaeli Valiliği önüne siyah çelenk bırakmak istedi. Vilayet binası önünde etten duvar ören Çevik Kuvvet polisi, eğitimcileri binaya yaklaştırmadı. Eğitimciler çelengi bir ağacın altına bırakmak zorunda kaldı. 
Eğitimde okul müdürlerinin tamamına yakının görevden alınmasını protesto eden ve bunun siyasal kadrolaşma olduğunu ileri süren Türk Eğitim Sendikası Kocaeli Şubesi yönetici ve üyeleri, bugün Kocaeli Valiliği binasında bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü'ne  siyah çelenk bırakmak istedi. Vilayet  binası önünde geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri eğitimcileri binaya yaklaştırmadı. Bunun üzerine eğitimciler Vilayet binası karşısında bulunan Cebesoy Sokak'ta Vilayet  binasını temsilen bir ağacın altına siyah çelengi bıraktı.
'BU NASIL DEMOKRASİ?'
Burada gurup adına açıklama yapan Türk Eğitim Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Süleyman Pekin oynanan oyunun tehlikeli olduğunu söyleyerek, eğitimcilere haksızlık yapıldığını savundu. Polisin valilik binası önünde aldığı önlemi şaşkınlık içerisinde izlediğini kaydeden Pekin konuşmasına söyle devam etti:
"Bir çelenk koymamıza bile izin verilmiyor. Bu nasıl bir demokrasidir. Bu ülkede bir gecede bu kadar okul müdürünün görevinden alınmasını ilk defa gördük. Bizlerde demokratik tepkilerimizi dile getirmemiz çok normaldir. Fakat buna bile izin verilmiyor. Oynanan oyun çok tehlikelidir. Hukuka aykırı olan bu uygulamanın yargıdan döneceğine inancımız tamdır. Çelengimizi de valilik binasını temsilen bir ağacın altına bırakıyoruz." 
Protestonun ardından grup sessizce dağıldı.