Orhan UZUN/ İZMİT(Kocaeli),() - MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, Pazar günü yapılan yerel seçimlerde, 1 milyon 177 bin seçmene sahip Kocaeli'de, ikameti bulunmadığı halde 117 bin kişinin il genelinde oy kullanarak hile yapıldığı iddiasıyla İl Seçim Kurulu'na itirazda bulundu.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde eski futbolcu Saffet Sancaklı'yı aday gösteren MHP, başkanlıkları kazanamadı. Kocaeli'de Büyükşehir Belediye Başkanlığını 3'üncü kez Ak Parti adayı İbrahim Karaosmanoğlu kazanırken, bugün öğlen saatlerinde MHP İl Başkanlığı İl Seçim Kurulu'na itiraz dilekçesi verdi.
Bir grup partili ile birlikte Kocaeli Adliyesi'ne giden MHP İl Başkanı Aydın Ünlü'nün, İl Seçim Kurulu Başkanlığı'nda verdiği dilekçesi şöyle:
"Ekte sunduğumuz veriler incelendiğinde görüleceği üzere takriben 117 bin civarında Kocaeli'nde ikametgahı olmayan ancak seçmen listesinde olup ta oy kullanan kişiler tarafımızca tespit edilmiş olup, bu husus açıkça yasaya aykırıdır. Açıkça hileli bir işlemdir. Yukarıda arz-ı ve izah ettiğimiz nedenlerden dolayı Kocaeli de ikamet etmeyen kişilerin Kocaeli'de seçmen olarak kabul edildiği ve oy kullandığından Kocaeli ilinde yapılan seçimlerin sağlıklı bir seçim olmadığından ve seçimlere hile karıştığından seçimlerin iptal edilmesini saygılarımızla arz ediyoruz."
Dilekçesini verdikten sonra bir açıklama yapan MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, "Seçim Kurulu'na biz itirazımızı verdik. İsimler de verildi. İsimler tek tek muhtarlıklara bakılarak olup olmadığı araştırılacak. Onlar da olup olmadığını görecek. Bu seçimde şaibe vardır. Belediye başkanlıklarında şaibe vardır. Bu seçimin tekrar edilmelidir" dedi.

OU(MB/AAA) (FOTOĞRAFLI)