KOCAELİ'nin Derince İlçesi'nde kar maskeli gaspçı, 75 yaşındaki Zülfinaz Gültekin'i başına levye ile vurup bayıttıktan sonra kolundaki 2 bileziği alarak kaçtı. Tedavi gördüğü Derince Eğitim ve Uygulama Hastanesi'nden taburcu olan Gültekin biran önce gaspçının yakalanmasını istediğini söyledi.
Derince İlçesi Esentepe Mahallesi'nde öğlen saatlerinde Fikri ve Zülfinaz Gültekin çiftinin kapısını çalan kimliği belirsiz ve yüzü kar maskeli, 1.80 cm boyundaki siyah giyimli bir kişi, olay anında evinde tek başına olan Zülfinaz Gültekin'in başına kapıyı açar açmaz levyeyle 3-4 kez vurup kanlar içersinde bırakarak yaraladı. Yere yığılan Zülfinaz Gültekin'in kolundaki iki burma bileğizi alan gaspçı kayıplara karıştı. 
Hemen telefonla yakınlarını arayan Zülfinaz Gültekin saldırıya uğradığını söyleyerek yardım istedi. Yakınları tarafından Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Gültekin burada tedavi altına alındı. 
BAŞIMA LEVYE İLE VURDU
Eşinin Cuma namazına gittikten kısa bir süre sonra kapının zili çaldığını söyleyen Zülfinaz Gültekin şunları söyledi:
"Eşim Cuma namazına gittikten 5-10 dakika sonra kapının zili çaldı. Gündüz vakti olduğu için komşular geldiğini düşündüm. Kapıyı açınca siyah elbiseler giymiş başında tanınmamak için kar  maskesi takmış bir kişi elindeki levye ile başıma 3-4 kez vurdu. Kanlar içersinde kalıp yere yığıldım. Beni öldü sansın diye sesimi çıkartmadım. Kolumdaki bilezikleri alıp kaçtı. Daha sonra da yakınlarıma telefon edip yardım istedim.Yakalanıp cezalarını çekmesini istiyorum" diye konuştu. 
EVDE KİMSE YOKTU
Kendisinin evden ayrıldıktan sonra gaspçının eve gelip eşini yaraladığını söyleyen Fikri Gültekin, "Ben Cuma vakti olduğu için namaza gittim. Eve geldiğimde ise eşimin saldırıya ugradını ve hastaneye götürdüklerini öğrendim. Evi takip edip kimsenin olmadığı bir vakiti seçmiş olabilirler. Biran önce yakalanmalarını istiyoruz" dedi.
POLİS SALDIRGANI ARIYOR
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi tamamlanan Zülfinaz Gültekin akşam saatlerinde taburcu edilip evine gönderildi. Polis mobese ve çevredeki dükkanların kamera kayıtlarını inceleme altına alırken saldırganı yakalamak için geniş çaplı araştırma başlattı.