iİZMİT(Kocaeli), ()- KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi, deprem bilincini oluşturmak amacıyla lise öğrencileri arasında slogan yarışması düzenledi. En fazla 10 kelimeden oluşacak sloganlardan beğenilenler kamu spotu olarak da kullanılacak. 
Geçen yüzyılın en büyük felaketlerinden 17 Ağustos Marmara Depremi'nin de merkez üssü olması nedeniyle depremden çok önemli dersler çıkartılan Kocaeli'de, uzmanlar hemen her ay okullarda öğrencileri bilinçlendirme çalışmaları yapıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin sekapark alanında kurduğu  merkezde de deprem birebir yaşatılıyor ve alınacak önlemler burada uygulamalı olarak anlatılıyor. 
Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı bünyesinde kurulu Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü tarafından bu kez deprem bilincini oluşturmak amacıyla liseler arası slogan yarışması açıldı. En fazla 10 kelimeden oluşacak slogan yarışmasında seçilecek eserler, kamu spotu olarak da kullanılacak. Yarışmada birinci olan sloganın sahibi son model cep telefonu kazanacak.
Kocaeli genelindeki tüm liselerin 9, 10, 11 ve 12. sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin katılacağı yarışmada deprem dereceye giren ilk 3 eserin sahibi öğrenciler ödüllendirilecek. Yarışmada birinci seçilecek eserin sahibine son model cep telefonu, ikinciye tablet pc, üçüncüye ise dağ bisikleti hediye edilecek.

MB(MB/İD)