Ergün AYAZ-Orhan UZUN-Mesut IŞIK-Büşra KAYA/ KOCAELİ, () - GEZİ Parkı eylemleri sırasında Okmeydanı'ndan polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 269 gün sonra hayatı kaybeden Berkin Elvan için Kocaeli'nin merkez ilçesi İzmit ile Gebze İlçelerinde yapılan protesto gösterilerinde gergin saatler yaşandı.
İzmit'te Cumhuriyet Parkı'nda saat 18.00'den itibaren toplanmaya başlayan ve sayıları 2 bini aşan kalabalık, saat 19.30 sıralarında Ak Parti il binasının da bulunduğu Perşembe Pazarı Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Diğer katılımlarla kalabalığın sayısı 3 bini aşarken hükümet aleyhine sloganlar atıldı. Yürüyüş sırasında herhangi bir müdehalede bulunmayan polis, Perşembe Pazarı Meydanı'nda kalabalığın Ak Parti binasına yürümemesi için burada geniş güvenlik önlemleri aldı.
GEBZE'DE 5 BİN KİŞİ YÜRÜDÜ 
Gebze İlçesi'nde de sosyal medya üzerinden örgütlenerek Hükümet Caddesi Yeni Çarşı girişinde toplanan yaklaşık 5 bin kişi hükümet aleyhine sloganlar attı. Protestoculara CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan ile CHP Gebze Belediye Başkan Adayı Yakup Yılmaz ile sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Berkin Elvan’ın fotoğraflarının bulunduğu afişlerle Gebze Yeni Çarşı girişinden yürüyüşe geçen grup 'Berkin’in Katili AKP’nin Polisi', 'Hükümet İstifa', 'Her Yer Taksim Her Yer Direniş', 'Berkin Elvan Ölümsüzdür' sloganları attı. Gebze Eski Çarşı girişine gelen grup Ak Parti Gebze ilçe binası önünde geniş güvenlik önlemleri alan polise yumurta ve pet şişe attı. Grup Ak Parti binasına saldırmak isteyince polis ile göstericiler arasında gerginlik yaşandı. Sloganlar atarak yürüyüşü sürdüren grup Ak Parti'nin Osman Yılmaz Mahallesi Millet Caddesi üzerinde bulunan seçim bürosunun camlarını kırdı.

EA,OU,MI,BK (MB/RT) (FOTOĞRAFLI)