YAKLAŞIK bir yıllık süre içinde diğer yıllara oranla Kocaeli ve Sakarya bölgesine düşen yağış miktarı yüzde 50 oranında azaldı. Kocaeli ve Sakarya Su  Kanalizasyon İdaresi genel müdürlükleri vatandaşlara tasarruf çağrısında bulunurken; okullarda öğrenciler, kamu görevlileri ve din görevlileri tasarrufla ilgili bilgilendirilmeye başlandı.
Kocaeli Su Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Yuvacık Barajı'nın yanı sıra takviye aldığı Sapanca Gölü'nde de yeterli yağış olmadığından su sevişesinin düşük olması nedeniyle önce okullarda okul yöneticileri ve öğretmenlerle bilgilendirme toplantısı yaptı. Öğretmenler de bu bilgileri öğrencilere aktarırken, daha sonra kamu kuruluşlarında kamu görevlileri, son olarak da cami cemaatlerini bilgilendirmeleri için din görevlileriyle bilgilendirme toplantısı yapıldı. Son olarak İzmit, Gebze, Kartepe ve Kandıra ilçelerindeki din görevlilerine eğitimler verildi. Son toplantıda İSU Arşiv ve Dokümantasyon Şube Müdürü Ali Fazıl Demir, şimdilik  su kesintisine gitmeyeceklerini vurgulayarak, suyun tasarruflu olarak kullanılması gerektiğini dile getirdi. Din görevlilerinin ibadet yerleri ile sürekli olarak vatandaşlar ile iç içe olduğunu hatırlatan Ali Fazıl Demir, vatandaşların suyu tasarruflu olarak kullanılmaları için din görevlilerine büyük görevler düştüğünü sözlerine ekledi.
SAKARYA'DA VATANDAŞI UYARIYOR
Bu arada Sakarya ve Kocaeli'nin içme suyu olarak yararlandığı Sapanca Gölü'nde su seviyesinin yaşanan kuraklık nedeniyle alt sınıra kadar düşmesi nedeniyle Sakarya Su Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü halkı su tasarrufuna çağırdı. Yaşanan bölgesel kuraklığa karşı su tasarrufunun önemlı olduğunu belirten Keleş, "Vatandaşlarımızın su tasarrufuna özen göstermesi gerekiyor. Özellikle kuraklığın yaşandığı bu mevsimde su tasarrufu çok daha önemli" dedi. Rüstem Keleş'in açıklamaları şöyle:
''Son olarak 2007 yılında da bölgemiz kurak bir mevsim geçirmiş, ancak idare olarak aldığımız tedbirler sayesinde kuraklık vatandaşlarımıza hissettirilmeden atlatılmıştı. Yedi yıl sonrasında bölgemizde yine ciddi bir kuraklık yaşanmaktadır. Bu kuraklık maalesef 2007 yılındaki kuraklığa göre daha geniş bir bölgeyi etkilemektedir. Ülkemizin zaten su zengini bir durumda olmadığı da dikkate alındığında, vatandaşlarımızın yılın tüm zamanlarında suyu tasarruflu kullanmaları gerekiyor. Bu esasen bizim inanç ve kültürümüzün de bir gereğidir. Ne var ki böyle dönemlerde su tasarrufunun önemi bir kat daha artıyor."

MB-ZT(MB/AK) (FOTOĞRAFLI)