İZMİT (Kocaeli), () - KOCAELİ Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin mezuniyet töreninde 'Lice', 'Soma' ve 'Gezi' ile ilgili afişler açmak isteyen öğrencilere üniversitenin özel güvenlik görevlileri müdahale edince gerginlik çıktı.
Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin mezuniyet töreni Umuttepe Yerleşkesi Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi. İletişim Fakültesi'nin 13’üncü dönem mezunları, aileleri ve öğretim görevlileri salonu doldururken, Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Radyo-Televizyon ve Sinema, Görsel İletişim Tasarımı ve Reklamcılık bölümlerinden mezun olan toplam 811 öğrenci, gruplar halinde sembolik hazırlanan diplomalarını almaya başladı.
Mezuniyet törenine bir grup öğrenci Soma'daki faciada ölenleri anmak için baretlerle girmek istedi. Ancak özel güvenlik buna izin vermedi. Öğrenciler ısrarla kep yerine baret takmak istemelerine rağmen kabul edilmeyince baretlerini dışarda bıraktı.
Tören devam ederken Lice, Soma ve Gezi olaylarında yaşamlarını yitirenleri anmak için bir grup öğrenci bir anda sahneye çıkarak ellerindeki pankartları açmak istedi. Ancak öğrencilere sahne kenarında önlem alan özel güvenlikçiler müdahale etti.
Yaşanan arbede sırasında bazı güvenlik görevlileri sahneden düşerken, yaralanan olmadı. Öğrenciler bir süre sloganlar attıktan sonra sahneden indi. Yaşanan gerginliğin ardından tören belgelerin dağıtımıyla son erdi.

FOTOĞRAFLI